<

Житловий комплекс із торгово-офісними приміщеннями у Нововолинську: жителі, які проти будівництва, «все проспали»?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:39 | 26.02.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
39
/ коментарі 22

На бульварі Шевченка, 35А у Нововолинську планується зведення триповерхового житлового комплексу з вбудовано-прибудованими торгово-офісними приміщеннями. Як повідомляло інтернет-видання “БУГ”, жителі прилеглих будинків проти нового будівництва. Представники міської ради говорять, що готові враховувати пропозиції усіх, та що “як завжди мешканці все проспали”.

Нагадаємо, що люди не хочуть, щоб зводили житловий комплекс, бо: поруч будинок, який постраждав від вибуху газу, будуть вирубувати сквер, їм невідомо, чи дотримані всі норми будівництва, при появі торгового центру в дворі буде гамірно, їздитимуть автомобілі та інше.

Думку мешканців також відстоює депутат міської ради Руслан Соловйов, який проживає поруч із майбутнім будівництвом.

Інтернет-видання «БУГ» вислухало позицію людей, які двома будинками (№35 та №33), а це 24 квартири, готові далі відстоювати свою думку. Взяли коментар у головного архітектора міста Михайла Вісьтака та ознайомилися з детальним планом території (ДПТ – ред.).

План прогнозує, що щось може бути на певному місці. Затверджують його розробку на сесії Нововолинської міської ради. Так, 22-го листопада на сесії депутати проголосували: надати дозвіл на розробку ДПТ земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового комплексу по бульварі Шевченка 35А у зв’язку зі зміною цільового використання земельної ділянки. За це рішення проголосували 24 депутати. Соловйова на сесії не було.

26-го грудні на сайті Нововолинської міської ради з’явилася інформація про майбутні громадські слухання з приводу будівництва триповерхового житлового комплексу. Повідомлення мешканці не бачили. Як вони самі розповідають, і їм ніхто не сказав. Зазвичай такі повідомлення подають і в газету “Наше місто”, та так як вона перебувала на стадії реорганізації, там не було опубліковано. Інтернет-видання “БУГ” намагається самостійно моніторити подібні оголошення та публікувати їх на сайті. Із проханням щось опублікувати чи з повідомленнями про певні наради, засідання чи слухання з міської ради звертаються вкрай рідко.

Та на громадські обговорення у міській раді 30-го січня люди прийшли, де висловили свою думку проти забудови. Сказали, що випадково дізналися за майбутнє будівництво. Залишили письмову заяву, де висловилися проти зведення триповерхівки. 8-го лютого написали звернення на Соловйова та нардепа Ігоря Гузя.

Після громадських слухань на сесію міської ради винесли питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0, 2000 га для будівництва та обслуговування житлового комплексу з торгово-офісними приміщеннями.

Проект рішення розглядали в депутатській комісії з земельних питань, де були присутні три її члени з шести та заступник міського голови Андрій Сторонський.

Вісьтак зазначив, що на громадських слуханнях всі зауваження та пропозиції мають надаватися обґрунтовані та в передбаченому законом порядку.

У місячний термін жодного письмового звернення. На слуханнях в заяві просто вказали, що вони проти“, – сказав головний архітектор.

Володимир Рожелюк зазначив, що якщо подивитися зі сторони церкви, будинок нормально вписується в лінію житлових забудов, бо там є пусте місце і мешканці просто не хочуть незручностей.

Жителі будинків розповідають, що не хочуть, щоб вирубували сквер.

Колись тут були лавки, кущі і дерева. Потім сквер закинули. Нам сказали, що давно це вже не сквер. Та тут ж можна облагородити територію, навпроти пам’ятнику воїну захиснику зробити алею Героїв АТО, меморіал загиблим, наприклад. А вони хочуть вирубати всі дерева“, – говорять люди.

На засіданні комісії голова Леонід Климович згадував за позицію мешканців щодо скверу, зазначивши: “Який там скверик, три яблуні росте“.

Сторонський зауважив, що міська рада розглядає можливості затягнути інвестора та побудувати в місті привабливий об’єкт.

Ми мусимо будувати сучасні об’єкти, щоб показати щось у місті. У даній ситуації міська рада ініціатор. А запитання потрібно ставити до інвестора.

Майбутній будинок не порушує жодних норм: освітлення, по відстані наближеність. Мотивація така, що “я вийду на балкон – бачила дерева, а буду бачити будинок”, не зовсім правильна“, – сказав Сторонський.

Земельна ділянка зараз перебуває в комунальній власності. Вона піде на аукціон з правом оренди.

Сторонський додав, що ДПТ мають депутати затвердити і вимагати, щоб коли буде орендар, то дотримався всіх умов.

На дні депутата 18-го лютого Соловйов знову підняв питання того, що мешканці проти будівництва.

Вирішили в проект рішення внести пункт: “Зобов’язати переможця земельних торгів (інвестора) при розробленні проектної документації на будівництво провести незалежну експертизу на предмет дотримання державних будівельних норм“.

20-го лютого на сесії депутати прийняли рішення надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0, 2000 га для будівництва та обслуговування житлового комплексу з торгово-офісними приміщеннями зі вказаним вище пунктом щодо експертизи. “За” проголосували 27 депутатів.

Мешканці, які проти житлового комплексу були на сесії, та говорять, що не знали порядок як себе поводити, зайняли місця депутатів, з яких їх попросили встати і вони вийшли. За їх словами Сторонський міг би сказати зачекати в коридорі та запросити людей на розгляд питання, яке стосується земельної ділянки під майбутнє будівництво.

Щодо проведення експертизи на предмет дотримання державних будівельних норм, то жителі будинків на бульварі Шевченка переконані, що в нашій державі все купується.

Основні параметри проектованої ділянки

Головний архітектор міста у коментарі “БУГу” розповів, що ДПТ, який є на сьогодні відповідає усім нормам. Кілька разів його повертали проектантам. Збільшили відстань до будинку (15 метрів), прибрали паркувальні місця з двору і зробили з дороги та ряд інших зауважень було виправлено.

Детальні плани територій

Яка доля подальшого будівництва покаже час. Так само як і те, чи дослухаються до мешканців і чи дійдуть вони консенсусу з міською радою.

А як вам ймовірність появи ще одного будинку та торгово-офісних приміщень у місті?

Хто винен у поганій поінформованості з приводу майбутніх будівництв у Нововолинську та громадських слухань? Самі мешканці міста чи ж ті, хто інформує населення?




коментарів: 22
  1. Для Новіка це благо! Це буде прикрасою міста! Будувати і нікого не слухати! Переважна більшисть містян – ЗА!

    • Яке ж це благо коли знищують і вирубують всю зелень Нововолинську…??? Є місця де можна будуватися без знищення і вирубування..Наприклад біля друкарні біля ринку де в болоті паркуються авто !!!.Краще облагородити сквер поставити лавки як колись було…а весною яка краса коли там зацвітуть яблуні !!! А ні зараз побудують за 10 метрів і від їхнього будинку триповерхову будівлю яка буде людям закривати світло. ЯКЕЖ ЦЕ БЛАГО…????

  2. Ця сірість, архітектури сталінсько-хрущовського періоду, заганяє людей в депресію. Якщо не буде сучасного будівництва, Новік так і не вибереться з СРСР. Був в Обухові і Фастові, центр міста не виглядає не гірше середньостатистичного польського містечка. А тут??? Весь розвиток в клумбах і годиннику.

    • це у вас в голові сірість. будинки в центрі якраз и виглядають добре, на відміну від блоків на 15му. якби їх не засирали пінопластом і стихійними магазинами, які фарбуюсь стіни хто як хоче, то була б взагалі красота. весь світ намагається зберегти історичну ідентичність будівель, а нас все ховають під пінопласт, і говорять що по “еупропейські”. раджу вам поїздити по світу, і побачите що таке роблять лише в самих гето.

      • Яка архітектура??? Знайшли теж, попівняння. Одне гірше іншого. В ній ,,не ума ні фантазії”, такої архітектури, планових 7-річок, пів європи і азії. Це як купити 5 річного ВАЗа і чекати коли він стане ретромобілем.

  3. Навіщо вирубувати дерева….????!!!! Рядом біля друкарні є земельна ділянка де в болоті паркуються авто, хай там і будують свої офіси.,!!!!

    • Правильно Вова! Але потім…по черзі, в Нововолинську таких “дірочок” немало, але не всім можна. Ще кілька років тому я писав на цю тему – немає генплану розвитку міста, а якщо і є то “карманний” і користується ним банда-приблизно як і індивідуальним опаленням.

  4. Господи, а чому тільки офіси і магазини? Коли вже почне наш “мер” думати за дітей та підлітків, яким ніде подітись в цьому Новіку окрім як сидіти під годинником. Віктору Борисович а чому не зробити каток, ролики, художню кімнату для дітей, теніс і т.д. Напевно вам наркомани більше платять тому то ви і не зацікавлені в здоровій молоді для свого міста.

    • То таке. Бо то все в місті і так вже є, шановна пані! Є теніс, є садіон, є майданчики усіляки для діток. Є палац молоді. Є палац спорту. Гуртки на всі смаки! А от нормальних ресторанів та кафе в місті маловато. Треба нам всім, шановна пані, об’єднатись та дружно підтримати нашу владу! Підтримати нове будівництво!

  5. Скільки буде паркомісць для автомобілів на ті 16-ти каартир і на всі ті офіси? Де буде паркуватись майже два десятка авто?

    • відповідальність за парковку несе лише власник автомобіля. влада не зобовязана робити парковки. якщо далеко буде до роботи ставити, ходіть пішки. якщо я завтра заведу коня і повозку, я не буду вимагати стойло.

  6. Ніхто там будувати нічого не буде. Загородять парканом тай буде так стояти чекати кращих часів коли хтось запропонує більше $.Зміниться декілька власників і кінці в воду. Скільки разів в нашому місті вже так було.

  7. Вам все не так люди. Шо не зроби а депутати самі не знають за шо голосують

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота