<

Ділянка не належить до рекреаційних зон: питання зведення будинку на бульварі Шевченка в Нововолинську надалі вивчає комісія

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:43 | 14.07.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2184
/ коментарів 6

На сесії Нововолинської міської ради 14-го липня депутати вирішили продовжити роботу тимчасової комісії, яка перевіряє законність надання в оренду земельної ділянки під будівництво на бульварі Шевченка в Нововолинську.

Нагадаємо, 14-го квітня на сесії депутати затвердили рішення про створення тимчасової контрольної комісії. Через тріщини, старий фундамент та те, що новий ЖК буде закривати доступ сонця в квартири, мешканці 35-го та 33-го будинків на бульварі Шевченка не хочуть будівництва. Голова депутатської земельної комісії, який також очолює тимчасову по питанню забудови, Володимир Шаповал розповів про діяльність комісії і що вдалося вирішити на даному етапі.

Як розповідає депутат, земельна ділянка з 2015 року, згідно генплану, була визначена і є до сих пір ділянкою під забудову і до рекреаційних зон не відноситься. Шаповал повідомив, що був проведений конкурс на оренду земельної ділянки і порушень не виявлено.

Тимчасова комісія засідала двічі, участь брали всі бажаючі депутати та запрошувалися мешканці.

“Двічі ми пробували помирити мешканців із представником забудовника, але спільного рішення не знайшли. Спочатку вирішили дочекатися висновків експертизи, адже мешканці думають, що під час будівництва будинок, який постраждав від вибуху газу не витримає і це призведе до його руйнування. На другому засіданні комісії забудовник результатів експертизи не надав.

Комісія рекомендувала забудовнику сідати за стіл перемовин з міською радою і йому було запропоновано 10 альтернативних ділянок, але жодна не підійшла, – говорить голова комісії. 

Депутати на засіданні сесії підтримали пропозицію продовжити роботу тимчасової комісії до кінця року, аби спробувати дійти до спільного рішення та врахувати інтереси мешканців і забудовника.




коментарів: 6
  1. Закривати сонце? Ви серйозно? Багато в нас в житлових масивах поодиноких будинків які стоять собі і не перекривають вікна іншим? ‍♂️

  2. Якщо все по закону, то навіщо затягувати благоустрій. Нехай будують негайно. А то місто застрягло в совку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота