<

Інвестори, що планують звести комплекс у Нововолинську, готові сусіднім мешканцям покращити будинок, який постраждав від вибуху газу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:09 | 2.03.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
40
/ коментарі 2

1-го березня у Нововолинській міській раді мешканці міста, які виступають проти будівництва нового житлового комплексу на бульварі Шевченка, зустрілися із представниками міської влади та інвестора. Нетиповий прийом громадян організував міський голова Нововолинська Борис Карпус, аби дійти консенсусу із жителями будинку, який постраждав від вибуху газу.

Через тріщини, старий фундамент та те, що новий комплекс буде закривати доступ сонця в квартири, люди не хочуть будівництва. Вони переживають, що роботи можуть зруйнувати стіни, які й так перенесли вибух газу.

На зустрічі в міській раді були присутні мер і його заступник Олександр Громик, члени постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, комунального майна, транспорту, містобудування та архітектури. Зібралися, аби дійти консенсусу та прояснити усі деталі майбутнього будівництва. Інвестори готові йди на зустріч людям та навіть покращити їх будинок.

Біля будинку №35 на бульварі Шевченка планують звести сучасний житловий комплекс з офісними приміщеннями. Ділянку викупили на аукціоні з правом оренди. Проєкту будинку ще немає, адже потрібно узгодити умови, в тому числі з жителями. А відтак і будівництво ще не розпочинається, адже необхідно після розробки проєкту ще отримати дозвіл державної архітектурно-будівельної інспекції.

За передпроєктною пропозицією, враховуючи зауваження нововолинців, спеціалістів та архітекторів і міської влади, буде зведений житловий комплекс, не вище сусіднього будинку. Він буде або дво- або триповерховий. Розповідають, що територія навколо буде облагороджена, і стане окрасою місцевості.

Представник інвестора, депутат міської ради Роман Чорний запевняє, що з мешканцями сусіднього будинку готові говорити і навіть укласти меморандум.

“Вам зроблять хорошу дорогу відмостку будинку, яка дасть міцність. В землю ми не заходимо, важка техніка біля вашого помешкання їздити не буде. Ми готові підписати меморандум: якщо в подальшому будуть тріщини чи інші моменти, за свої кошти інвестор відремонтує”, – звернулися до мешканців будинку.




коментарів: 2
  1. Гарно придумали))) прокидаєшся такий собі зранку, розсуваєш штори і милуєшся прекрасним видом на стіну новобудови))) а ще й бруківку усюди положать, взагалі фантастика))). Забудовнику також добре, втулять новобудову на той нещасний, маленький клаптик землі, та напишуть в оголошеннях «продається в ЦЕНТРІ Нововолинська» і будуть продавати по ціні квартир у Києві))). Не розумію, чому люди з того будинку проти, що їм не так, прям загадка якась))))

  2. Якщо ще трошки проїхати по вулиці донизу, то там є чималеньке дуже гарне місце для новобудови (якраз за трасою) – будуйте наздоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота