<

Мешканці Нововолинська, які проти зведення нового будинку, пішли до мера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:56 | 4.03.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
30
/ коментарів 38

У Нововолинську жителі 35-го та 33-го будинків на бульварі Шевченка, поряд з яким мають звести житловий комплекс із вбудовано-прибудованими торгово-офісними приміщеннями, виступають категорично проти нового будівництва. Зі своїми проханнями люди звернулися до мера.

Мешканці продовжують відстоювати свою думку. Нагадаємо, що люди не хочуть, щоб зводили житловий комплекс, бо: поруч будинок, який постраждав від вибуху газу, будуть вирубувати сквер, їм невідомо, чи дотримані всі норми будівництва, при появі торгового центру в дворі буде гамірно, їздитимуть автомобілі та інше.

4-го березня жителі будинків на бульварі Шевченка прийшли на особистий прийом до міського голови Віктора Сапожнікова.

Ми не згідні з рішенням, яке винесли на сесії міської ради. Нашу думку абсолютно ігнорують. Ми будемо далі боротися”, – звернулися люди до мера.

Сапожніков відповів, що він не проти, щоб відстоювали свою позицію.

Ви живете не на хуторі. Десь сусід в стінку грюкнув – змушені миритися. В мене поруч, 20 метрів від будинку, 8 поверхів вибудували. Дружина також каже “як ти це допустив. Тому що передбачено це, це по нормах. Ми живемо в місті.

Хочу не хочу не пройде”, та все має бути зроблене по нормах. Тому на сесії при прийнятті рішення передбачили зробити незалежний аудит по землі та по будівництву. Ми врахували вашу думку”, – зазначив Сапожніков.

Жителі будинків навели свої арґументи, чому вони проти. Основний з них – це те, що двоповерхівка перенесла вибух газу, була зруйнована стіна.

Свої арґументи написали в заяві. Зазначають, що не чули про майбутнє будівництво, громадські слухання і що на сайті Нововолинської міської ради не був опублікований проект рішення, що стосується подальшої долі забудови земельної ділянки на бульварі Шевченка 35А, за який 20-го лютого голосували депутати.

Мер сказав людям, що всі конструктивні зауваження переглянуть. Протягом двох тижнів нададуть відповідь.

Жоден ваш пункт не залишиться без розгляду. Можливо ви в чомусь і праві. Та просто так “я не хочу, бо поруч будівництво”, не можна. За сайт: Кожне наше рішення публікується заздалегіть, майже за місяць. Тому я це не приймаю. Але якщо це підтвердиться, я накажу своїх підлеглих”, – зазначив Сапожніков.

Детальніше – у відео.

https://www.facebook.com/bugorgua/videos/728016724265085/

Додамо, що на офіційному сайті Нововолинської міської ради проект рішення “Про надання дозволу на розробку документації з землеустрою”, зокрема на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею  0,2000 га за адресою: б-р Шевченка, 35-А для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими торгово-офісними приміщеннями для продажу права оренди даної земельної ділянки на земельних торгах був опублікований. У якому вигляді – дивіться на фото.

А ось і саме рішення. На сайті міськради станом на сьогодні (04.03.19) воно оприлюднене.

Нагадаємо, земельна ділянка під майбутнє будівництво зараз перебуває в комунальній власності. Вона піде на аукціон з правом оренди.

Попередній вигляд житлового комплексу




коментарів: 38
  1. На засіданні комісії голова Леонід Климович згадував за позицію мешканців щодо скверу, зазначивши: “Який там скверик, три яблуні росте“.

    То давайте все повирубуємо і настроємо нових домів. Нашо місту сквери. А люди говорять правильно там поставити лавки і буде гарний сквер!!!!!!!!!

    • Все вирубувати не треба! Треба саджати нові гарні дерева, озеленювати місто! Але і будувати треба! Будувати нові, гарні, сучасні будинки в нашому місті. Поглянте на Львів, на Луцьк, та хоч на близький до нас Володимир! Всюди там іде активне будівницво. То чого наш рідний Нововолинськ повинний пасти задніх?

    • Переважна більшисть наших містян ЗА будівництво нової сучасної споруди напроти меморіалу воїну-прикордоннику. Цей будинок прикрасить цю дільницю нашого шахтарського Нововолинська! На радість мешканців та гостей міста!

      • ..нові сучасні споруди,бла-бла…. Проблема не в самому процесі.!! Чесно,більшість із вас на свому місці, в ,,своїй країні”!!) Мені вас шкода..но це неточно)

  2. Який це будинок мера тож він його орендує.сказала дружина як ти це допустив.

  3. А чому не знести ті два будинки при згоді, тимчасово надавши мешканцям інше житло. Не побудувати на всій території дійсно достойний проект, надавши нове, безпечне помешкання людям. І їм добре, безпечно і додатково більше помешкань + гармонійний вигляд. Ато таке враження, що впихаючи нє впіхуєме.

    • Тому що ніхто не дасть гарантії що жителів цих будинків після зведення новобудови поселять у нові квартири втому ж місці. А на данний час немає куди розселяти людей, тай хто погодиться без гарантій які ніким і нічим незабезпечені.

  4. Біля підстанції загальний “нужник” зробили, весь сквер містами пообсцикали, Тепер хоч порядок буде.Все ж таки Центр міста. І будинки ці передбачались, як тимчасові споруди. Будівля сучасна, гарна. А то як утеплювати фасади і розмалювувати в різний колір, то рішення міськради ніхто не питав, без всякого проекта.

  5. Виборець….!!! За яких ти всіх Нововолинців пишеш..???? Хто за ??? Може тільки ти один ??? Хай тобі під вікнами за 10 метрів побудують якусь споруду от тоді ти будеш писати що вісі Нововолинці проти…

  6. Напевно тільки ти і за… Нововолинці за зелене місто з скверами та квітами…а не непотрібними будівлями які не вписуються в інтер’єр міста, є рядом біля друкарні болото де авто паркуються, там хай і будують свої офіси.!!! І не потрібно вирубування дерев і нищення скверу..!!!

    • Біля друкарні незабаром буде також збудовано чудовий будинок, який прикрасить собою цей район міста!

  7. На мою думку ,якщо хтось наважиться будувати щось у парку -одразу після забудови буде змушений надати інше житло постраждалим від будівництва . Старі сталінки цього не витримають. Треба знести старі будинки і потім будувати нове.

    • Все витримає! Проектні роботи будуть здійснені на підстваві науково-технічної експеризи та норм відповідно до державних стандартів в галузі будівництва. Все буде добре!

      • Ви самі вірете в те що написали? Які норми будуть здійсненні? Ото мешканцям тих будинків буле весело. Виглянуть з вікна а там стіна нового будинку. Красота.

        • Я впевнений, що всім буде дуже добре! Буде чудова архітектура яка буде милувати очі людей. Навколо нової споруди будуть посажені гарні дерева, багато квітів! Це подарує сусідам радість та чудовий настрій! Більше оптимізму, шановна пані Інно і все в вас буде добре!

    • Ті сталінки вибух газу витримують, а ви кажете будівництво за 50 метрів не витримають

  8. Як хтось з мешканців 35го будинку сказав, що їхній будинок деформується (з”являються тріщини і стіна відійшла на 15см)і будівництво поруч багатоповерхівки може зруйнувати його та призвести навіть до жерт-абсолютно підтверджую та можу сказати те саме про 33. Майже одразу після ремонту з”являються тріщини,присутня видима з вулиці дефомація стіни,і стіна зі сторони парку відходить від підлоги на 15см. Тобто в разі забудови будинок швидко перейде в аварійний стан. На місці сверу не можливо жодне будівництво.

    • Можу Вас завірити, що там все буде добре! Все буде побудлвано відповідно до європейських станжартів архітектури та будівництва!

  9. Жінка Сапожнікова про яку згадується у статті дорікала Віктору Борисовичу новобуд напроти магазину Корова,магазин на першому поверсі мазутою обмазали влітку. Хто знає —по чім квартира в тій новобуді?

  10. Не будь таким шустрим, хлопчик? Ну, хто ти такий? Сам подумай. Подумав? Самому ж і смішно тобі! Так?

  11. Пане ,User, в мене все добре. Просто чому не побудувати там де пустує територія, добудувати те,що недостроіли( наприклад на 15 мікрорайоні). Доробити все, що не доробили.

    • Саме так і буде! Все буде добудовано! І на 15 мікр. і в інших місцях. Ось побачите, що зараз у вас все добре, а незабаром у вас буде все сурер. А напроти прикордонника повтане нова чудова споруда. Дуже гарний сучасний будинок.

  12. Ну, пішли до мера. Ну, прийшли від мера. Із чим пішли – із тим і прийшли. Вам потрібний такий мер? Або такий голова майбутньої ОТГ?

  13. ” я накажу своїх підлеглих”, – зазначив Сапожніков” ……не позорився б, коли кого наказували у виконкомі в нововолинську? …хіба починати треба з самого сапожныкова!!!

    • Воно тобі треба? Що тобі своїх проблем не вистає? Не тумай про виконком та мера, вони там якось вже сами між собой розберуться. Зосередься на своїх особистих проблемах

      • не подобається??? та в мене , хоч ім”я є і я його не боюсь ….захищай сапожнікова і БІЙСЯ

        • До ім’я треба ще голову мати, юрко! Для того що б зрозуміти, що ніякий Сапожніков твої особисті проблеми не вирішить.

          • “Для того що б зрозуміти, що ніякий Сапожніков твої особисті проблеми не вирішить.” – де я таке написав??? щоб сапожніков вирішував чиїсь проблеми, читай вище….йому людські проблеми ” до лампочки” – yes??

  14. Ну, що тут скажешь… Знову під віткат, будуть тулити комплекс, ніби-то більше і місця немає??? Ну але ж це центр міста.
    А на рахунок депутата Климовича… без коментарів, як то говориться, “проффесіонал” з Великої букви” і по скверах і по будівництву і саме головне по підвалах…
    А на рахунок 20 метрів зауважу, що там по генплану мала бути п’ятиповерхівка на три підїзди і ніякого дозволу так званого мера і не потрібно…
    Дасть Бог, скоро піде в небуття!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота