<

Ірину Фаріон звільнили з посади професорки Львівської політехніки

21:37 | 15.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
915
/ Коментарі відсутні

Після того, як Служба безпеки відкрила кримінальне провадження проти мовознавиці Ірини Фаріон, її звільнили з посади професорки Львівської політехніки.

Про це повідомив Міністр освіти і науки Оксен Лісовий. Він зазначив, що відповідний наказ про звільнення Фаріон зі Львівської політехніки уже підписав ректор.

«Позиція міністерства незмінна — людям, які не поділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти. Сподіваюся, СБУ в межах відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловам і діям уже колишньої викладачки Львівської політехніки», — написав міністр.

Нагадаємо, СБУ відкрила кримінальну справу проти мовознавиці Ірини Фаріон. Згідно з матеріалами слідства, вона зазначила, що категорично не сприймає російськомовних військовослужбовців ЗСУ і не може назвати їх українцями. Це викликало хвилю обурення серед захисників та в суспільстві загалом, зазначають у пресслужбі.

Крім того, у своїх соцмережах мовознавиця опублікувала допис зі скриншотом листа від проукраїнського студента з Криму, де були вказані його ім’я, прізвище та інші персональні дані. Це стало підставою його переслідування з боку російських спецслужб, наголосили в СБУ.

Своєю чергою, у Львові студенти організували мітинг проти Ірини Фаріон.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя