<

СБУ відкрила кримінальну справу проти Ірини Фаріон

17:04 | 15.11.2023 / Новини / /
Перегляди
227
/ коментарі 3

Служба безпеки України відкрила кримінальну справу проти мовознавиці Ірини Фаріон. Правоохоронці проводять експертизи її скандальних висловлювань та публікацій, а також епізоду з оприлюдненням листа від студента з окупованого Криму.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За матеріалами слідства, Фаріон зазначила, що категорично не сприймає російськомовних військовослужбовців ЗСУ і не може назвати їх українцями. Це викликало хвилю обурення серед захисників та в суспільстві загалом, зазначають у пресслужбі.

Крім того, у своїх соцмережах мовознавиця опублікувала допис зі скриншотом листа від проукраїнського студента з Криму, де були вказані його ім’я, прізвище та інші персональні дані. Це стало підставою його переслідування з боку російських спецслужб, наголосили в СБУ.

Кримінальне провадження за цими фактами відкрито за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погрози військовослужбовцю);
  • ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфічної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер);
  • ст. 182 (порушення недоторканості приватного життя).

СБУ ініціювала психолого-лінгвістичну експертизу висловлювань Ірини Фаріон. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, студенти Національного університету «Львівська політехніка» організували мітинг проти викладачки вишу та мовознавиці Ірини Фаріон на тлі скандалу через її висловлювання та публікацію листа з даними студента з окупованого Криму.




коментарів: 3
  1. За образу наших військових запакувати цю бИчку у деревяний ящик та й відправити на блот-хату фсб у столицю кацапособачатини москву. Такій смердючий наволочі не місце в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок