<

Аліна Сич розповіла про підсумки діяльності ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» у 2019-му році*

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:33 | 13.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
25
/ Коментарі відсутні

11-го грудня Аліна Сич, генеральний директор, розповіла про те, яким видався 2019 рік для ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика». Разом із керівником одного з найбільших підприємств, були присутніми голови навколишніх ОТГ: В’ячеслав Католик (Зимнівська громада), Ігор Пальонка (Зарічанська громада), Сергій Панасевич (Оваднівська) та Віктор Поліщук (Устилузька). 

Наголосимо, що ПрАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” – українське підприємство із більш ніж 60-річним досвідом, яке входить п’ятірку лідерів національного ринку курятини. Птахофабрика є одним з найбільших підприємств Волинської області, на якому працює понад 1500 співробітників. До складу птахофабрики належать 11 виробничих бригад, 100 пташників, цех переробки, комбікормовий завод, виробнича лабораторія та наявний земельний фонд для вирощування зернових культур. Підприємство має сертифікат ISO 22000:05 та здійснює свою діяльність відповідно до HACCP, що гарантує високі стандарти виробництва та безпеки сировини та готової продукції.

Підприємство є одним з найбільших платників податків в регіоні

“З початку 2019 року сума сплачених податків підприємством становить понад 161 мільйонів гривень (станом на 30.11.19 року). З них податок на землю понад 1,1 мільйон гривень, ПДФО – понад 40 млн., військовий збір понад 3 млн., та інші. Середня заробітна плата по підприємстві складає 13 819 гривень”, – розповіла Аліна Сич. 

Голова Зарічанської ОТГ, на території якої знаходиться більша частина об’єктів, Ігор Пальонка додав, що із 30 мільйонів власних надходжень до місцевого бюджету, 20-ть мільйонів йдуть за рахунок податків птахофабрики. Підтримав колегу і голова Оваднівської громади Сергій Панасевич.

“Коли ми об’єдналися, то вирішили, що краще почекаємо зміни законодавства ( прийняття закону про “розірвання” меж районів при утворенні ОТГ – ред.), та об’єднаємося разом із Гайківської сільською радою, на території якої знаходяться пташники та будується новий переробний комплекс. В перспективі це нам дасть стабільні податки до місцевого бюджету, за які ми будемо розвивати нашу громаду”, – наголосив Сергій Панасевич.

Підприємство активно розвивається та як зазначила Генеральний директор, до 2027 року планує збільшити виробничі потужності у два рази. Відповідно, що з такою тенденцією зросте сума сплачених податків до різних бюджетів, зокрема до місцевих, на територіях громад, яких знаходяться об’єкти підприємства.

ПрАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” забезпечила усіх своїх працівників медичним страхуванням. У 2019 році сума сплачених страхових полісів склала майже 1,5 мільйони гривень. 

“Коли я працював міським головою ще до об’єднання, то зарплата звичайного електрика на птахофабриці була вища від моєї – це по-перше. А по друге, всі зарплати птахофабрики офіційні! Ми на місцевому рівні можемо відстежити це, звіривши кількість працюючих людей на підприємстві і скільки нам надходить ПДФО”, – додав Віктор Поліщук.

Голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик додав, що наразі кожна громада зацікавлена в тому, щоб завести інвестора до себе, який дасть робочі місця і справно платитиме податки. 

“Зараз вже є розуміння, що за інвесторів потрібно боротися. Нам пощастило, бо кращий інвестор – це свій інвестор, яким є місцева птахофабрика. Хоча на території нашої громади не така велика кількість об’єктів, як в інших громадах, але ми в той же час відчуваємо підтримку”, – сказав голова Зимнівської ОТГ.

Цьогоріч підприємство стало ініціатором розроблення і впровадження галузевих стандартів про заборону безконтрольного використання антибіотиків у харчовій промисловості України.

Впроваджує освітні проекти в дошкільних закладах та школах. Підтримує дитячі інтернати та будинки пристарілих, а також виступає партнером чи організатором масових культурних та соціальних заходів Волинського регіону. 

ПрАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” три роки поспіль підтримувала фестиваль “Княжий”, який відбувається на території Зарічанської ОТГ. Серед інших заходів – “Смаковиця по-володимирськи” та “Коровай Сузір’я”. Також долучається до святкувань днів сіл, різноманітних культурних заходів, накштал “Голос громади”, різних інноваційних проектів, які реалізують активісти громад. Активно працює підприємство в плані підтримки освітніх проектів, учні громад стають частими гостями фабрики, лекцій по Scrum, та учасниками корпоративної культури підприємства.

В 2019 році підприємство розпочало масштабний проект – Будівництво нового цеху переробки, потужністю 13,5 тисяч курей-бройлерів на годину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя