<
Інші розділи

Вибираємо пательню з антипригарним покриттям 

23:11 | 15.12.2024 / Статті / /
Перегляди
226
/ Коментарі відсутні

Без сковорідки не може обійтися жодна господиня. Якісний антипригарний посуд впливає не лише на швидкість приготування їжі, а й на її якість. Для смаження майже не потрібно використовувати олію.

Більше про сучасний посуд можна дізнатися за посиланням: https://tarelki.com.ua/. Коли мова заходить про спеціальне покриття сковорідок, багато людей вважають їх шкідливими. Тому розберемося, чи це насправді так.

Популярні види покриттів

Сковорідки з антипригарним покриттям стали справжнім must have для професійних кухарів та звичайних господинь. Такий посуд допомагає заощадити енергоресурси, адже рівномірно розподіляє тепло поверхнею. Їжа готується швидко, смажиться однаково зі всіх сторін та головне — не прилипає до посуду. Сьогодні кілька видів антипригарного покриття мають найбільшу популярність:

  • Кераміка. Належить до екологічних та безпечних покриттів. Такий посуд дуже швидко та рівномірно прогрівається, витримує високі температури. Проте такий посуд чутливий до подряпин.
  • Тефлон. Потрібна мінімальна кількість олії для приготування страв. Посуд можна розігрівати до 200 градусів за Цельсієм. Проте сковорідки нестійкі до пошкоджень та стають непридатними для використання в разі подряпин.
  • Мармур. Вироби покривають мармуровою крихтою. Завдяки цьому верхній шар стає ще міцнішим. Цей посуд більш стійкий до подряпин, гарно зберігає температуру, має тривалий термін експлуатації.

До найбільш сучасних та невибагливих покриттів належить не композитне. Може бути титанове, гранітне та навіть алмазне. На такому посуді можна готувати зовсім без олії та використовувати металеві лопатки.

Правила, які продовжують життя посуду

За правильного використання антипригарного посуду від здатний послужити багато років.

  • Відмовитися від абразивних миючих засобів. Варто замінити їх на гель. Не можна використовувати щітки з жорсткими щетинками.
  • Не варто заливати гарячу сковорідку холодною водою. Не кожне покриття витримує різкі перепади температур.
  • Для перемішування їжі використовувати силіконові та дерев’яні ложки. Металеві лопатки підходять лише для деяких видів антипригарного посуду.

Якісні сковорідки мають не лише товсті стінки та особливе покриття, а й надійні ручки. Важливо, щоб вони були виготовлені з термостійкого матеріалу, який не нагрівається в процесі приготування страв. Тому не варто економити на посуді, який використовується чи не щодня. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *