<

Швеція надає Україні пакет гуманітарної допомоги на понад $10 мільйонів

10:11 | 28.10.2024 / Новини / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Шведський уряд ухвалив рішення про надання Україні нового пакета гуманітарної допомоги на 110 мільйонів шведських крон (понад $10,3 мільйона). Підтримка здебільшого призначена для задоволення збільшених потреб українського населення напередодні зими.

Ці кошти підуть, серед іншого, на розмінування, на воду, засоби гігієни, їжу, ліки й тепло для населення, а також на підтримку внутрішніх переселенців. Про це повідомило Міністерство закордонних справ Швеції, передає Бабель.

Гуманітарний пакет розподілили між чотирма організаціями.

Українському Червоному Хресту шведський уряд надав 50 мільйонів шведських крон ($4,7 мільйона) на забезпечення гуманітарних потреб населення до зими. Зокрема ці кошти підуть на гарантований доступ до тепла та електроенергії, розподіл продуктів харчування, засобів гігієни, ліків і води.

Управління Верховного комісара Організації Обʼєднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) отримає 20 мільйонів шведських крон ($1,8 мільйона) на допомогу внутрішнім переселенцям.

Програма розвитку ООН (ПРООН) отримає 30 мільйонів шведських крон ($2,8 мільйона) на розмінування українських територій.

Ще 10 мільйонів шведських крон ($941 тисяча) отримує організація UNFPA, яка сприяє задоволенню потреб жінок у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я, запобіганню сексуальному та гендерному насильству та надає підтримку тим, хто постраждав від насильства. UNFPA також робить внесок у відбудову та зміцнення системи охорони здоровʼя в Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Жовтня, Понеділок