<

У навчальних центрах ЗСУ одночасно проходять підготовку понад 20 тисяч мобілізованих

21:15 | 19.10.2024 / Новини / /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

У навчальних центрах Збройних сил України нині підготовку одночасно проходять понад 20 тисяч мобілізованих.

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив начальник відділу підготовки в навчальних центрах Головного управління доктрини і підготовки Генштабу ЗСУ Василь Румак.

«Зараз у Збройних силах розгорнута потужна мережа навчальних центрів. …Є понад 25 навчальних об’єктів, кожен має свою специфіку. Ми створили їх так, щоб майже кожен вид, рід військ мав свій навчальний центр, відповідно, там навчають для своїх потреб військових фахівців. Це дало змогу органам військового управління впливати на зміст, на якість підготовки військовослужбовців. Тому обсяги зараз дуже великі, перш за все ми говоримо про чисельність – більше 20 тисяч (осіб) одночасно на підготовці», – сказав він, зауваживши, що це середньостатистичні показники.

За словами Румака, кілька місяців тому одночасно підготовку проходило майже 35 тисяч мобілізованих, проте зараз ця кількість зменшилась.

Представник Генштабу наголосив, що процес підготовки постійно вдосконалюється. Наприклад, якщо до початку повномасштабної війни в підготовці акцент робився на вмінні військового влучно стріляти по цілях, які рухаються, то зараз відпрацьовуються ближній бій, зачищення окопів, стрільба з укриття, стрільба з лівого-правого плеча зі швидкою переміною, стрільба з незручних положень тощо.

«Тому це кожен день якийсь виклик, кожен день якісь зміни», – зауважив Румак.

Він додав, що навчання одного мобілізованого коштує державі близько 100 тисяч гривень, що включає зарплату, речове та медичне забезпечення, пальне, боєприпаси тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Жовтня, Неділя
19 Жовтня, Субота