<

Японія анонсувала постачання додаткової техніки для ЗСУ

07:45 | 19.10.2024 / Новини / , , /
Перегляди
32
/ Коментарі відсутні

Міністр оборони Японії Ген Накатані пообіцяв Україні додаткові поставки транспортних засобів. Про це він заявив під час розмови з українським колегою Рустемом Умеровим.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NHK.

«Японський міністр висловив готовність своєї країни продовжувати підтримку України і повідомив про плани на додаткові поставки транспортних засобів Сил самооборони Японії», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Накатані засудив військове співробітництво Китаю та Північної Кореї з Росією, назвавши це фактором, який сприяє затягуванню війни та погіршенню ситуації в Україні.

Конкретні види техніки, які будуть передані, не уточнюються. Раніше Токіо передало Києву близько 100 одиниць транспортних засобів, серед яких військові вантажівки.

Допомога Україні від Японії

Японія надає значну підтримку Україні з початку російського вторгнення у 2022 році, надаючи як пряму фінансову допомогу, так і через міжнародні організації.

Токіо виділило понад 4,5 мільярда доларів у вигляді грантів і кредитів, ставши четвертим за величиною донором бюджетної підтримки України.

Крім того, Японія надає допомогу через такі структури, як Світовий банк та Азійський банк розвитку.

У червні президент України Володимир Зеленський та колишній прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда підписали угоду про гарантії безпеки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Жовтня, Субота
18 Жовтня, П’ятниця