<

Центр на Львівщині, де знущалися з дітей, тимчасово очолила нова директорка: вихованців переселять

12:27 | 13.10.2024 / Новини /
Перегляди
43
/ Коментарі відсутні

Великолюбінський навчально-реабілітаційний центр на Львівщині, де розгорівся скандал зі знущаннями з дітей, тимчасово очолила нова директорка. На час розслідування вихованців центру переведуть до інших закладів.

Про це на брифінгу повідомивзаступник очільника Львівської ОВА Олександр Кулепін.

За його словами, тимчасовою очільницею закладу призначили Ірину Лукачук, яка раніше працювала в іншому закладі та, як запевняє Кулепін, є професіоналкою в цій сфері.

Також спеціально призначена комісія вирішила тимчасово переселити дітей із Великолюбінського навчально-реабілітаційного центру до інших закладів через розслідування можливих фактів сексуального насильства.

Наразі перевірки тривають у всіх 19 навчально-реабілітаційних центрах Львівської області.

«Вже сьогодні відбудеться переміщення перших дітей до інших навчально-реабілітаційних центрів або спеціалізованих освітніх закладів за згодою опікунів. Комісія продовжує аналізувати обставини в закладі та індивідуальні потреби кожної дитини», — повідомив Кулепін.

Він пояснив, що назви закладів, куди переміщують вихованців, не розголошують, щоб уникнути зайвої уваги до дітей.

Раніше омбудсмен та Державна служба у справах дітей закликали терміново перевести вихованців реабілітаційного центру на Львівщині до іншого закладу.

Заступник очільника Головного управління Національної поліції у Львівській області Андрій Кумечко на брифінгу повідомив, що наразі допитали 44 працівників закладу та 24 дитини, з них трьох визнали потерпілими. Допити проводять разом з психологами та педагогами.

Андрій Кумечко прокоментував також оприлюднене журналістами відео, на якому в навчально-реабілітаційному центрі жінка б’є дитину. Він пояснив, що інцидент був результатом «конфлікту і на відео видно лише частину подій». 

«На початку відео, як стверджується, дитина вчинила агресивні дії, після цього вихователька втратила контроль. Проте це жодним чином не виправдовує її дій», — сказав Кумечко.

Йдеться про відео, яке оприлюднили журналісти «Української правди. Життя». На відеозаписі помітно, як жінка б’є дитину, а та зі свого боку намагається захистити себе. Під час цього жінка обзиває дитину «скотинякою».

Правоохоронці оголосили виховательці підозру в побоях і мордуванні (ст. 126 Кримінального кодексу України). За це їй може загрожувати до 850 гривень штрафу, громадські роботи до 200 годин або виправні роботи до одного року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Жовтня, Неділя