<

Приміщення Держказначейства у Володимирі передадуть у комунальну власність міста

16:45 | 11.10.2024 / Володимир / , /
Перегляди
479
/ Коментарі відсутні

Адміністративну триповерхову будівлю на вулиці Ковельській, 35, у Володимирі, де розміщується місцеве управління Державної казначейської служби, хочуть прийняти на баланс міста.

Відповідне рішення про надання згоди на безоплатне прийняття в комунальну власність Володимир-Волинської міської територіальної громади даного приміщення прийняли на сесії 10-го жовтня.

На сесії була присутня в.о. начальника Володимир-Волинського управління Державної казначейської служби Тетяна Давидова. Вона повідомила, що у зв’язку з тим, що в казначействі немає коштів на утримання укриття, яке знаходиться в даному приміщенні, надійшла пропозиція передати приміщення на баланс міста. Семе укриття відокремити не можна, але бюро інвентаризації повідомили, що зробити це неможливо, ні юридично, ні технічно. Тобто розділити приміщення по окремих поверхах неможливо, потрібно передавати цілу будівлю.

Наразі в приміщенні є п’ять орендарів: два договори на розрядну контору і виконавчу службу, спортивний клуб “Атлант”, з Ощадбанком на розміщення банкомата і ФОП Охрімчук. За місяць з оренди казначейство отримує 7 тисяч грн (доходи діляться 50/50).

Депутатка Ганна Радкевич зазначила, що комісія не підтримала дане рішення, оскільки утримання приміщення буде ще одним тягарем для бюджету громади, оскільки деякі орендарі платять лиш по одній гривні за оренду. Натомість Тетяна Давидова додала, що казначейство повністю покриватиме свої витрати, а коштів від інших орендарів вистачить на оплату електроенергії на всю будівлю.

Депутати Микола Юнак зазначив, що це будуть додаткові надходження в громаду. Наталія Василець додала, щоб аби отримати приміщення станції переливання крові в комунальну власність, місто передало мільйони субвенції в область, а тут будівлю передають безкоштовно, тож варто її прийняти.

Ігор Пальонка додав, що йому дивно чути від депутатів про те, що не потрібно приймати приміщення, адже в місцевому управлінні Держказначейства обслуговуються усі наші установи й організації, налагоджена хороша комунікація. Передають безплатно велику будівлю, площею понад 2 тис. м2, разом із землею, тож він не бачить причин, чому відмовляти.

Тож після обговорень, більшість депутатів проголосувала “за” надання згоди на безоплатне утримання з державної власності зі сфери управління Державної казначейської служби України до комунальної власності Володимир-Волинської міської територіальної громади адміністративної будівлі по вул. Ковельській,35 в місті Володимирі, загальною площею 2080,9 кв. м, яка розташована на земельній ділянці площею 1594 кв.

З умовою, що надалі нерухоме майно, буде використовуватись за цільовим призначенням та не відчужуватись у приватну власність згідно з чинним законодавством.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Жовтня, П’ятниця