<

«Не хочу читати про себе критику»: Томашевська пояснила, чому на сторінці Іваничівської селищної ради забороняють коментувати новини

16:04 | 14.10.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
227
/ Коментарі відсутні

Неодноразово мешканці Іванич і місцеві активісти нарікали на те, що на офіційній сторінці селищної ради у фейсбуці забороняють коментувати інформацію, чим, мовляв, обмежують їхню свободу слова. Це питання порушили на сесії селищної ради 26-го вересня.

Депутати запитали в очільниці громади Лідії Томашевської хто з працівників адмініструє, модерує і веде сторінку селищної ради у фейсбуці й чому під деякими новинами не має можливості коментування.

Однак чіткої відповіді Томашевська так і не дала. Лише кілька разів повторила, що не знає, хто саме відповідальний за адміністрування сторінки селищної ради у фейсбуці. Або ж, прямо заявляла, що не готова зараз дати відповідь на це питання.

Ця відповідь здивувала і водночас розсмішила багатьох депутатів. Зокрема, й Володимира Сарабуну.

“Ви не знаєте, хто закрив коментарі? Смішно просто”, – зазначив він.

Депутат Сергій Лойко зауважив, що в такому випадку взагалі не розуміє для чого тоді поширювати інформацію в соцмережах, якщо люди не можуть її прокоментувати, висловити свої думки, зауваження чи пропозиції.

“Ви подали інформацію. І люди мають право на коментарі. Для чого ви тоді її подаєте?”, – обурився він.

Лідія Томашевська відповіла, що модератора фейсбук-сторінки селищної ради немає. А поставити і поширити інформацію на ній можуть усі працівники селищної ради.

“Я не фахівець в медійних засобах і не маю відношення до медійних речей”, – заявила вона.

Депутати зауважили, що таким чином порушується й обмежується свобода слова людини.

Врешті, не витримавши натиску депутатів, Томашевська проговорилася, що їй, мовляв, не подобаються гострі й образливі коментарі, які мешканці лишають під новинами.

“В соцмережах — не гарна поведінка й відношення до працівників селищної ради. Обзивають гидкими словами. Нема совісті. А якщо мене почнуть обзивати? Захистіть мене від паскудних коментарів. Я не бачила жодного захисту по Томашевській”, – наголосила вона.

До слова, відповідно до статті 34 Конституції України кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Й кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати та поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб — на свій вибір.

Тому, забороняючи коментувати новини про життєдіяльність громади та рішення місцевої влади, які стосуються і жителів громади, ймовірно, порушується ця стаття найважливішого Закону України. До того ж місцеві мешканці не мають іншої можливості висловити свої думки, зауваження чи якісь пропозиції керівництву селищної ради.

Місцеві активісти неодноразово нарікали на закритість влади до громади і її байдужість до думок мешканців. Тож блокування функції коментування новин у соцмережах це лише підтверджує.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Жовтня, Понеділок