<

Ураган «Мілтон» наближається до Флориди, мільйони людей мають евакуюватись

18:14 | 9.10.2024 / Новини / , /
Перегляди
140
/ Коментарі відсутні

Ураган «Мілтон» рухається у бік американського штату Флорида — очікується, що він досягне узбережжя ввечері 9-го жовтня. Мільйони людей у ​​штаті поспішають покинути свої домівки. Під загрозою життя 5,5 мільйонів мешканців регіону Тампа, міст Сарасота і Форт-Майєрс.

Про це пишуть Voice of America, New York Times та СNN, передає Суспільне.

“Мілтон”, ураган 5-ї категорії, посилився 8-го жовтня, рухаючись через Мексиканську затоку до Флориди, і може накрити один з найбільших населених пунктів штату штормовими хвилями, проливними дощами й руйнівними вітрами.

“Мілтон” загрожує району затоки Тампа, де проживає понад 3,3 мільйона людей, і де вже понад 100 років не траплялося великих ураганів. Також він загрожує іншим ділянкам західного узбережжя Флориди, які постраждали від урагану “Хелен” 26 вересня, пише VOA.

“Завершіть свої плани на випадок стихійних лих, зарядіть всі свої пристрої й продовжуйте виконувати всі накази місцевих чиновників”, — цитує видання губернатора штату Рона ДеСантіса. Органи влади також опублікували список і карту, де вказані місця евакуації, а також підготували кілька притулків як крайній засіб для тих, хто опинився в скрутному становищі.

Щоб не допустити заторів на основних шляхах евакуації, чиновники закликали мешканців не їхати далі вглиб країни, ніж це необхідно. Проте 8 жовтня трафік на дорогах зріс у півтора рази порівняно зі стандартним, пише NYT.

Хоча прогнозується, що сила урагану ослабне ще до того, як він досягне суші, він подвоїться в розмірах — це означає, що його руйнівні наслідки відчуватимуться на значно більшій території. Прогнозується, що шторм досягне центрального узбережжя Мексиканської затоки 9 жовтня ввечері як ураган 3-ї категорії. Він може стати одним з найбільш руйнівних штормів за всю історію спостережень, пише CNN.

Президент США Джо Байден через наближення урагану відклав усі свої закордонні поїздки на тиждень, зокрема до Німеччини, де він мав головувати на зустрічі лідерів країн та урядів Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”.

Також поїздку до Німеччини скасував державний секретар США Ентоні Блінкен. У Пентагоні обговорюють нові деталі зустрічі у форматі “Рамштайн”, запланованої на 12 жовтня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Жовтня, Середа