<

У мережі оприлюднили ретрофото володимирчанки на початку ХХ століття

14:09 | 7.10.2024 / Володимир / /
Перегляди
274
/ Коментарі відсутні

У мережі показали ретрофото володимирчанки на початку ХХ століття. Знімок з колекції Ірини Вікентівни Білової. Проєкт «Володимир, яким ми його пам’ятаємо. Людські долі».

Світлину оприлюднили на сторінці Державного історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир” у фейсбуці.

“На жаль, нам не відомо, як звати цю панянку”, – йдеться у дописі.

Жінка на фотографії без хустки, її волосся прибране назад або акуратно зачесане, що є характерним для початку ХХ століття. У цей період жіночі зачіски були зазвичай зібрані та охайні, часто у вигляді пучків або вузлів на потилиці, оскільки довге розпущене волосся вважалося неприйнятним для дорослих жінок у повсякденному житті.

Щодо одягу, її образ залишається типовим для того часу — довга спідниця та закрита блуза. Волосся, зібране таким чином, підкреслює стриманість і простоту моди того часу, яка все ще надавала перевагу скромності та класичному стилю.

На руці жінки можна помітити годинник та персні, що вказує на її соціальний статус і певний достаток. У ті часи, годинник вважався показником престижу, адже він був досить дорогим аксесуаром. Персні, особливо масивні або з дорогоцінним камінням, також були ознакою заможності та могли передаватися з покоління в покоління як родинні коштовності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Жовтня, Понеділок