<

Зняли карантинні обмеження через сказ у Володимирі

13:14 | 4.10.2024 / Володимир / , /
Перегляди
47
/ Коментарі відсутні

Починаючи з 1-го серпня, відтоді як було виявлено перший випадок захворювання домашньої тварини на сказ, у Володимирі протягом 60 днів тривав карантин.

За результатами засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яка днями відбулась у Володимирській РДА, усі карантинні обмеження наразі знято, повідомляє міська рада.

Нагадаємо, у Володимирі ввели карантинні обмеження терміном 60 днів у зв’язку із виявленням сказу кота у приватному господарстві в селі Острівок.

За час карантину в районі міста фахівці районної державної лікарні ветеринарної медицини вакцинували від сказу 106 собак та 153 котів. Із залученням спеціалістів Держпродспоживслужби проводилась роз’яснювальна кампанія серед населення щодо небезпеки, яку становить сказ для тварин та людей.

Відповідно до статті 48 Закону України «Про ветеринарну медицину», інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», затвердженої Головним управлінням ветеринарної медицини з Держветінспекцією Мінсільгосппроду України за № 5 від 15.03.1994 р., Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Володимирській районній державній адміністрації вирішила зняти карантинні обмеження зі сказу на території Володимира.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Жовтня, П’ятниця