<

Росіяни розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку

11:40 | 2.10.2024 / Новини / /
Перегляди
182
/ Коментарі відсутні

Українські правоохоронці розслідують черговий воєнний злочин російської армії – на Покровському напрямку окупанти розстріляли 16 українських військовополонених. 

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

“1-го жовтня у телеграм-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками ЗС РФ 16 українських військовослужбовців. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сел Миколаївка і Сухий Яр Покровського району”, – йдеться у повідомленні. 

На відео зафіксовано, як полонені військовослужбовці ЗСУ вийшли з лісопосадки та вишикувались в шеренгу. Після цього окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження, а поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою.

“Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва”, — цитують у повідомленні генерального прокурора Андрія Костіна.

За цим фактом ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях розпочало про порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Жовтня, Середа