<

Львівський псевдоактивіст Остап Стахів отримав підозру за «злив» локацій ЗСУ та шахрайство

01:38 | 26.09.2024 / Новини / /
Перегляди
115
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці повідомили про підозру львівському блогеру за злив локацій Збройних сил України та шахрайство.

Про це повідомили Офіс генпрокурора та Служба безпеки України, – передає Бабель.

Прокурори не уточнюють імені підозрюваного, однак з деталей справи випливає, що йдеться про Остапа Стахіва. Сьогодні вдень у нього проводили обшуки.

За даними слідства, за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення РФ Стахів підбурював людей влаштовувати масові заворушення та захоплювати держустанови під виглядом «руху антивакцинаторів».

У соцмережах він стверджував, що російську агресію нібито спричинили «треті країни», які «спровокували» москву до повномасштабного вторгнення в Україну. Також під час одного зі своїх прямих ефірів Стахів публічно озвучив точну локацію розташування одного з підрозділів української армії, чим наразив бійців на небезпеку.

Окрім цього, Стахів організував онлайн-курси «журналістики», на яких, серед іншого, вчив протидіяти мобілізації в Україні. Вартість становила від 2500 до 7500 гривень. Стахів прямо заявляв, що ці курси не для майбутньої роботи в медіа, а для «захисту» своїх прав. Після проходження курсу і практичного іспиту він видавав посвідчення «журналіста-правозахисника».

Утім замість «посвідчення міжнародного зразка» були фіктивні посвідчення місцевої газети, яка втратила акредитацію ще навесні цього року.

Під час обшуків у житлі Стахіва правоохоронці знайшли мобільні телефони та інші докази злочинної діяльності. Йому повідомили про підозри за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану), ч. 1 і ч. 2 ст. 190 (шахрайство).

Зараз розглядають питання про обрання Стахіву запобіжного заходу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця
26 Вересня, Четвер