<

Уряд збільшив розмір виплат за загибель чи поранення військових

11:10 | 25.09.2024 / Новини / , /
Перегляди
541
/ Коментарі відсутні

Кабінет Міністрів затвердив нові розміри виплат у разі отримання інвалідності або загибелі українських військовослужбовців.

Про це йдеться в постанові уряду, пише Громадське.

Зазначається, що одноразові виплати здійснюватимуть у разі загибелі українських військових, визнання їх безвісти зниклими або ж у разі встановлення інвалідності.

У разі загибелі (смерті) військового розмір одноразової грошової допомоги становить 750 прожиткових мінімумів, установлених законом для працездатних осіб станом на 1 січня календарного року, — тобто 2 млн 710 тисяч гривень.

Водночас розмір одноразової грошової допомоги в разі встановлення інвалідності внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання залежатиме від групи інвалідності:

  • І група — 400 прожиткових мінімумів (1,21 млн гривень);
  • II група — 300 прожиткових мінімумів (980 тисяч гривень);
  • III група — 250 прожиткових мінімумів (757 тисяч гривень).

Варто зазначити, що оновлення цих виплат не скасовує виплати 15 млн гривень родині за загибель військовослужбовця. Нововведення уряду стосується тих військових та їхніх сімей, які не мали статусу військовослужбовця. Причому їхня загибель не обов’язково має трапитися під час воєнного стану

Для призначення та виплати одноразової грошової допомоги потрібно подати відповідну заяву до Міністерства у справах ветеранів. Її можна подати в паперовій чи електронній формі або ж через застосунок «Дія».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця
26 Вересня, Четвер