<

Держслужбовцям і військовим заборонили користуватися телеграмом на службі

15:02 | 20.09.2024 / Новини / /
Перегляди
60
/ Коментарі відсутні

Національний координаційний центр кібербезпеки ухвалив рішення обмежити використання месенджера «Telegram» в органах державної влади, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури.

Про це повідомили у Раді національної безпеки і оборони.

Так, під час засідання РНБО очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов навів обґрунтовані дані щодо наявності у російських спецслужб доступу до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їхніх персональних даних.

«Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram — це питання не свободи слова, це питання національної безпеки», — наголосив він.

Водночас представники Служби безпеки, Генерального штабу Збройних сил України зазначили, що телеграм активно використовується ворогом для кібератак, розповсюдження фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, корегування ракетних ударів тощо.

Тож зважаючи на це, НКЦК ухвалив рішення заборонити встановлення та використання телеграм на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств критичної інфраструктури.

Винятки становитимуть лише ті, для кого використання цього месенджера є частиною службових обов’язків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Вересня, П’ятниця