<

Депутата Андрія Одарченка, який втік за кордон, оголосили в міжнародний розшук

10:36 | 19.09.2024 / Новини / /
Перегляди
101
/ Коментарі відсутні

Народного депутата Андрія Одарченка, якого підозрюють у спробі підкупу ексголови Держвідновлення Мустафи Найєма, оголосили в міжнародний розшук. Напередодні повідомляли, що він міг втекти за кордон.

Про це стало відомо з трансляції засідання Вищого антикорупційного суду, пише Громадське.

Раніше у Спеціальній антикорупційній прокуратурі припускали, що депутат покинув Україну через Закарпатську область. Тож прокурорка клопотала про оголошення фігуранта в міжнародний розшук.

Захист назвав ці клопотання передчасними й вважає, що причини неявки парламентаря у Верховну Раду та залу суду можуть бути поважними.

У чому підозрюють Одарченка?

Правоохоронці повідомили Андрію Одарченку про підозру у спробі підкупити голову Державного агентства відновлення Мустафу-Масі Найєма.

За даними слідства, Одарченко пропонував Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin, що в еквіваленті становить 50 тисяч доларів. В обмін депутат просив сприяння в отриманні коштів із фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. Сам Найєм співпрацював зі слідством і був викривачем.

На суді Одарченко заперечував вину. Він визнав, що неодноразово зустрічався з Мустафою Найємом, але каже, що не пропонував йому хабаря. За його версією, слідство сфабрикувало записи прослуховування їхніх зустрічей.

22 листопада Вищий антикорупційний суд відправив депутата на два місяці під варту. Утім, він міг вийти на волю під заставу у 15 мільйонів гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Вересня, П’ятниця
19 Вересня, Четвер