<

Вчергове перенесли засідання щодо звільнення релігійною громадою УПЦ мп Успенського Собору у Володимирі

17:15 | 17.09.2024 / Володимир / , /
Перегляди
2564
/ Коментарі відсутні

17-го вересня у Господарському суді Волинської області відбулося чергове засідання по справі виселення релігійної громади УПЦ МП із комплексу споруд Успенського собору у Володимирі. Однак представники московського патріархату знову намагаються затягнути справу, вчергове не зявившись до суду. Засідання знову перенесли.

Як повідомив суддя Ігор Гарбар, представник відповідача подав клопотання про відкладення розгляду справи, оскільки його підзахисний з 16-го вересня знову перебуває на лікарняному.

Московський патріархат пробує затягувати судовий процес, проте 7-го жовтня спливає термін розгляду даного впровадження.

На засідання були присутні депутат Волинської облради Андрій Бокоч та представники позивача – юрисконсульт відділу представництва інтересів у судах та договірної роботи юридичного управління апарату ОВА Олена Андрущак. Як третя особа, прибув керівник історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк.

Засідання перенесли на 1-ше жовтня о 10:15.

До слова, перше судове засідання, яке мало відбутись 3-го вересня, також перенесли. Відповідач, в особі митрополита Володимира, не прибув у суд, надавши довідку про погіршення стану здоров’я.

Згодом стало відомо, що на початку вересня владика правив панахиду на могилі покійного Бориса Клімчука. Фотографії з панахиди до 10-ої річниці від дня смерті Клімчука Бориса – колишнього голови Волинської ОДА, де був присутній митрополит Володимир (Мельник), опублікували на сторінці Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп 3-го вересня.

Нагадаємо, 1-го липня закінчився договір оренди релігійної організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп на користування пам’яткою архітектури комплексом споруд Успенського собору у Володимирі. Проте добровільно вони не хочуть покидати святиню. Тож наразі, прихильники УПЦ мп займать пам’ятку архітектури незаконно. Вони і досі спокійно ходять в собор, слухають проповіді та пропаганду на зросійщеній старослов’янській мові. 29-го липня Волинська обласна військова адміністрація, на вимогу нардепа Ігоря Гузя та ще 18 парламентарів, нарешті подала позовну заяву до Господарського суду Волинської області, щоб зобов’язати релігійну громаду УПЦ мп повернути та звільнити культові споруди Успенського собору у Володимирі. 3-го серпня призначили перше судове засідання у даній справі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер