<

Росіяни стратили мечем українського полоненого на Донеччині

10:11 | 17.09.2024 / Новини / , /
Перегляди
990
/ Коментарі відсутні

Російські військові в Новогродівці на Донеччині стратили українського військовополоненого. Йому, з перев’язаними руками, в груди ввіткнули меч із написом «За Курськ».

Про це стало відомо з соцмереж. На цей інцидент також відреагував омбудсмен Дмитро Лубінець, пише Громадське.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини вкотре наголосив, що страта військовополонених є грубим порушенням Женевської конвенції. Також він направив листи до міжнародних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини з боку росії.

«Окремо наголошу, що такі показові страти направлені на деморалізацію українського суспільства. Однак, бачачи такі дії, ми повинні ставати ще рішучішими в боротьбі проти агресора», — заявив Лубінець.

Страти українських полонених

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив американському телеканалу CNN, що його Офіс розслідує 28 розстрілів українських полонених з боку військ рф із початку великої війни, у яких загалом загинули 62 українські військовослужбовці.

Пізніше Костін назвав інше число — можливої страти могли зазнати 73 українські військовополонені. Ці випадки розслідують.

На початку вересня російські військові розстріляли українських полонених у Покровському районі на Донеччині. Перед розстрілом росіяни обстріляли дронами позицію українських захисників та оточили їх.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер