Перець в томаті: як приготувати класичний рецепт консервації на зиму
Пропонуємо приготувати болгарський перець у томаті. Ця заготовка з пікантним смаком чудово підійде до різних страв – м’яса, риби та картоплі.
Класичний рецепт консервації на зиму, – пише theLime.
Інгредієнти: томатний сік (2 л), болгарський перець (2 кг), запашний перець (5 шт.), перець чорний горошком (15-20 шт.), гвоздика (3 шт.), часник (50-60 г), цукор (1 склянка), рослинна олія (150 мл), оцет 9% (50 мл), сіль (1 ст. л.).
Приготування: болгарський перець промиваємо у проточній воді, очищаємо від насіння та білих прожилок, нарізаємо середніми шматочками.
Часник очищаємо від лушпиння, розрізаємо на кілька частин.
Запашний перець, гвоздику та чорний горошком подрібнюємо у ступці або будь-яким іншим способом.
Томатний сік виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Кип’ятимо доти, доки не перестане з’являтися піна.
У киплячий томатний сік висипаємо очищений і нарізаний перець, додаємо сіль, цукор та олію. Чекаємо, доки все разом закипить, і проварюємо близько 15 хвилин. Слідом додаємо спеції, часник і кип’ятимо ще 10 хвилин. Через зазначений проміжок часу вливаємо оцет, перемішуємо, кип’ятимо разом 2-3 хвилини.
Банки заздалегідь промиваємо, стерилізуємо в духовці, мікрохвильовій печі або на пару. Кришки обдаємо окропом.
Викладаємо гарячу закуску в стерилізовані банки, герметично закриваємо кришками або закочуємо і перевертаємо догори дном до повного остигання. Потім прибираємо у прохолодне місце до зими.