<

Телеграм офіційно відреагував на арешт Дурова

05:50 | 26.08.2024 / Новини /
Перегляди
213
/ Коментарі відсутні

Команда соціальної мережі Telegram офіційно відреагувала на арешт гендиректора Павла Дурова. Там заявили, що чекають швидкого вирішення цієї ситуації.

Відповідне повідомлення з’явилося у каналі Telegram News, передає Еспресо.

“Telegram дотримується законів ЄС, зокрема Закону про цифрові послуги – його модерація відповідає галузевим стандартам і постійно вдосконалюється”, – йдеться у повідомленні.

За словами команди, Павло Дуров нібито не має чого приховувати, а також часто подорожує країнами Європи. 

“Абсурдно стверджувати, що платформа або її власник несуть відповідальність за зловживання цією платформою. Майже мільярд користувачів по всьому світу використовують Telegram як засіб спілкування і як джерело важливої інформації”, – кажуть у команді Telegram.

Що відомо про затримання Дурова у Франції

39-річний програміст і підприємець Павло Дуров увечері в суботу, 24 серпня 2024 року, був затриманий в аеропорту Парижа після повернення з Баку. Таке стало можливим, оскільки з 2021-го він має французьке громадянство.

25 серпня віцеспікер держдуми РФ Владислав Даванков організував пікет біля французького посольства у Москві на підтримку заарештованого Дурова. Власник соціальної мережі Х Ілон Маск закликав звільнити Павла Дурова та запустив відповідний хештег.

Посольство РФ у Франції заявило, що Париж не пускає до заарештованого засновника Telegram Павла Дурова російських дипломатів і стверджує, що сторона “ухиляється від взаємодії”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер