<

Комісія ТЕБ та НС прийняла рішення виділити приблизно 1 млн грн на ліквідацію наслідків негоди у Володимирі

12:33 | 22.08.2024 / Володимир / , /
Перегляди
362
/ Коментарі відсутні

22-го серпня у Володимирі провели засідання комісії ТЕБ та НС, на якому підтримали проєкт рішення, який буде виноситись на чергову сесію, щодо виділення 1 мільйона гривень на ліквідацію наслідків стихії, що вирувала у місті 19-го серпня.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці міста.

Нагадаємо, ввечері 19-го серпня у Володимирі вирувала негода. Під час грози, внаслідок шквального вітру, на одній із багатоповерхівки на вулиці Ковельській, 104 зірвало дах, чим повибивало вікна у будинку 102, та пошкодило 8 припаркованих автомобілів. На щастя з людей ніхто не постраждав. За інформацією ДСНС, зруйновано 600 м кв покрівлі, пошкоджено 8 автомобілів, два балкони.

Члени комісії заслухали звіт начальника управління інфраструктури Ігоря Возного про роботу комунальників з наведення порядку на території навколо будинку № 104 на вулиці Ковельській, де було суттєво пошкоджено 402 квадратних метри покрівлі. На об’єкті працювали також фахівці, які оцінюють збитки, завдані буревієм, ведеться діалог з підрядником, який попередньо виконував роботи за цією адресою.

Ігор Возний озвучив рекомендації щодо відновлення даху, серед яких – демонтаж залишків покрівлі, розчищення її від будівельного сміття, прочищення системи внутрішнього водостоку, розбір частини цегляної кладки парапету, підмуровування та накриття їх листовою сталлю, розбір зруйнованої частини вентиляційних каналів, накриття їх дашками, влаштування системи блискавкозахисту тощо.

Міський голова Ігор Пальонка запропонував підготовлений проєкт рішення комісії доповнити пунктом щодо часткового відшкодування за пошкодження автомобілів.

Отже, комісія рекомендувала на розгляд сесії, яка відбудеться уже 28-го серпня, виділення мільйона гривень на подолання наслідків негоди. За приклад узято розрахунки щодо одного з луцьких будинків, який раніше зазнавав подібних руйнувань. Остаточні підрахунки буде проведено згодом.

Комісія також заслухала доповідь начальниці відділу освіти Наталії Митошоп, яка відзвітувала про стан готовності навчальних закладів громади до початку нового навчального року, який стартує 2 вересня. Попередньо обстежили усі освітні установи та встановилилено, що стан протипожежної безпеки та інші необхідні умови дозволяють розпочинати навчання у визначені терміни. Цьогоріч у перші класи піде 360 учнів, у 10-й клас ліцею імені Олександра Цинкаловського уже набрано 175 старшокласників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер