<

Мобілізація: що буде, якщо не встигнути оновити дані до 16 липня

16:24 | 7.07.2024 / Новини / /
Перегляди
3561
/ Коментарі відсутні

Згідно з новим законом усі військовозобов’язані зобов’язані оновити свої дані до 16 липня. На тих, хто не встигне це зробити, чекають великі штрафи.

Згідно із законом, кожен військовозобов’язаний, навіть ті, хто вже оновлював свої дані цього року, має знову підтвердити свою інформацію у військкоматах. Це стосується чоловіків віком від 18 до 60 років, призовників, резервістів, людей з відстрочкою від армії, а також жінок, які перебувають на військовому обліку, – пише  Comments.ua

Якщо людина не з’явиться на порядку денному у встановлені терміни, на нього чекає штраф. Розмір штрафу для громадян варіюється від 17000 до 25000 гривень. Для офіційних осіб та організацій штрафи ще вищі — від 34 000 до 59 500 гривень. У разі пропуску терміну ТЦК може попросити поліцію затримати порушника. Якщо поліція не впорається за 5 днів, військкомат надішле нову вимогу. У військовозобов’язаного буде ще 10 днів на відповідь, інакше можливе обмеження прав на використання транспортних засобів до виконання вимоги.

Крім того, якщо загальна сума неоплачених штрафів сягне 160 000 гривень, розпочнеться арешт рахунків та майна порушника. Представник Міноборони Дмитро Лазуткін розповів, що зараз півтора мільйона людей вже оновили свої дані через «Резерв».

«Однозначно «Резерв» зараз на першому місці серед тих можливостей, де українці оновлюють свої дані. Також ТЦК та ЦНАПи теж це роблять, у ЦНАПах трохи більше – і там, і там трохи більше, ніж по 400 тисяч резервістів оновили свої дані», — сказав він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Жовтня, Неділя
5 Жовтня, Субота