<

Підробив документи, щоб перевезти хворого тестя через Устилуг до Польщі: на Волині судили киянина

15:31 | 7.07.2024 / Новини / /
Перегляди
136
/ Коментарі відсутні

На Волині судили киянина, який за кілька тисяч доларів підробив документи, щоб відправити тестя на лікування. Його оштрафували на 51 тисячу гривень.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міськрайонного суду.

У 2023 році Юрій Д. через телеграм замовив підроблені свідоцтво про шлюб, пенсійне посвідчення та довідку про перебування на консульському обліку в іншій країні. Ці документи в сукупності з іншими давали змогу перетнути кордон України під час воєнного стану.

Надалі невстановлена особа виготовила йому документи, у яких вказано, що чоловік одружений, отримує пенсію з інвалідності та перебуває на консульському обліку в Гамбурзі. Із підробками киянин вирішив проїхати через пункт пропуску «Устилуг», але там його викрили прикордонники.

Обвинувачений повністю визнав свою вину. Як пояснив, у батька дружини діагностували онкологічне захворювання, тож його потрібно було відправити на лікування за кордон. Оскільки він не міг цього зробити легально, вирішили виїхати за підробленими документами.

За послугу він сплатив кілька тисяч доларів, надавши виконавцю особисті дані. Чоловік усвідомлював, що порушує норми закону, розкаявся, просив суворо не карати. Про нього відомо, що раніше не судимий, працює інженером, має стабільний дохід, утримує сім’ю. Його тесть на момент суду вже помер.

У підсумку Юрія Д. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 та ч.4 ст. 358 КК України. Киянину призначили штраф у розмірі 51 тисячі гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Жовтня, Субота