<

Свята Трійця в Іваничах: мешканці відзначили свято освяченням букетів з квітами і травами

20:18 | 23.06.2024 / Іваничі / , /
Перегляди
1322
/ Коментарі відсутні

23-го червня, на 50-й день після Великодня, православні християни відзначають Трійцю. Традиційно мешканці Іванич відвідали святкові богослужіння в місцевих храмах та освятили запашні букетики з квітами і травами.

Саме на 50-й день після Великодня на святих апостолів, послідовників Ісуса Христа зійшов Святий Дух, який і символізує триєдність Бога. З цього дня Бог послав апостолам дар розмовляти різними мовами. І саме Трійця вважається Днем народження Церкви. Тиждень після свята називається “Зелені свята”.

Більшість вірян селища цього святкового дня відвідали урочисте богослужіння в храмі Покрови Божої Матері та Пантелеймонівській церкві ПЦУ. Іваничівці вшанувати цей день святковою літургією, помолились за мир і якнайшвидшу Перемогу у війні з росією, а також освятити зелені гілки, букети трав і квітів. Як правило, це аїр, любисток, м’ята, полин, чебрець, лепеха та чимало інших польових рослин.

Після урочистої служби відбулося освячення букетів. На вулиці обабіч храмів вишикувалися сотні жителів селища. Мешканці очікували обряду освячення великими родинами.

Фоторепортаж зі святкових богослужінь у Свято-Покровському та Пантелеймонівському храмах ПЦУ:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Вересня, Субота