<

Два роки тюрми та три – «без прав»: в Іваничах покарали водія, який спричинив ДТП і травмував матір трьох дітей

13:10 | 21.06.2024 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
1032
/ Коментарі відсутні

17-го червня суд виніс вирок у справі про ДТП в Іваничах, яке сталося 28-го вересня 2022 року. Винуватець аварії, в якій зазнала травм 33-річна жителька селища, проведе за ґратами два роки. Також його на три роки позбавили водійських прав.

Нагадаємо, 28-го вересня близько 17:00 на вулиці Заводській в Іваничах 42-річний місцевий житель, керуючи автомобілем Volkswagen Golf у стані алкогольного сп’яніння, зіткнувся з легковиком ЗАЗ Славута.

За кермом ЗАЗу перебувала 33-річна жителька селища Марія Левчук. Внаслідок зіткнення вона отримала тілесні ушкодження середньої важкості. Її госпіталізували. Увесь час після ДТП Марія лікувалась. Спочатку – диспансерно у медзакладі, потім амбулаторно – вдома. Досудове слідство в цій справі тривало майже рік і практично стояло на місці. Аби добитись справедливості, вона звернулась до журналістів БУГу. Після публікації в інтернет-виданні й розголосу в ЗМІ, слідство активізувалося і зрушилося з мертвої точки. Аби добитися справедливості, Марія ще й змінила адвоката.

Досудове слідство й судові засідання тривали майже 2 роки. Суд неодноразово переносили з різних причин. Також справу затягувало й те, що винуватець ДТП намагався уникнути покарання. Всупереч показам свідків і даних алкотесту “Драгер”, які доводили, що чоловік вчинив ДТП в стані алкогольного сп’яніння, обвинувачений раптово почав стверджувати протилежне. Він запевняв, що був тверезим. Хоча раніше, під час досудового розслідування, визнав, що таки на момент аварії дійсно був п’яний. Однак пізніше змінив свої покази. Проте завдяки запиту адвоката іваничівські правоохоронці надали відео-підтвердження того, що винуватець аварії дійсно був в стані алкогольного сп’яніння.

Врешті 17-го червня Іваничівський районний суд завершив розгляд справи і виніс рішення. Про це журналістам БУГу розповіла потерпіла в аварії жителька Іванич Марія Левчук.

До слова, підозрюваний свою вину в скоєнні ДТП визнав лише частково. Однак суддя Артур Бєлоусов, ретельно вивчивши усі деталі й нюанси справи, а також заслухавши свідків, визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки. А також на 3 роки позбавив його права керувати транспортними засобами. Окрім цього, винуватець аварії сплатить в дохід держави 14 тисяч 18 гривень судового збору за проведення експертиз.

Зауважимо, що вирок суду ще не набрав чинності, адже винний в скоєнні ДТП водій може подати апеляційну скаргу до Волинського апеляційного суду й оскаржити призначене йому покарання.

У коментарі БУГу потерпіла в аварії Марія Левчук зазначила, що задоволена вироком суду й рада, що в справі перемогла справедливість і винуватцю ДТП не вдалося уникнути покарання. Окрім цього, вона запевнила, що без професіоналізму адвоката та завзятості прокурора цього б не сталося.

“Правди в цій нелегкій справі вдалося добитися завдяки професіоналізму адвоката Романа Андрійовича Семенюка, завзятості прокурора і справедливому рішенню суді, який ретельно вивчив усі деталі справи. Хочу висловити особливу вдячність адвокату за кропітку працю, неспинне старання та завзятість, адже він наполегливо відстоював мої права і допоміг досягти чесного і справедливого рішення в цій справі”, – наголосила жінка.

Вона сподівається, що і апеляційний суд, до якого, ймовірно, може звернутися винуватець аварії, теж буде справедливим, а горе-водій, який керував автівкою в стані сп’яніння, таки відбуде отримане покарання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Вересня, Субота