<

Які ліки від грипу є у волинських аптеках, а яких немає

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:59 | 27.01.2016 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

волинських аптеках можна знайти ліки, які допоможуть пережити епідемію, не захворівши на грип, а препарати для лікування хворих є в стаціонарах.

Про це стало відомо сьогодні, 27 січня, під час прес-конференції в обласному управлінні охорони здоров’я, – повідомляє Слово Волині.

Директор державного виробничо-торгового підприємства «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк зауважив, що аптечні мережі мають достатню кількість препаратів, які дозволяють боротись з цьогорічними вірусами. До того ж ліки є різних цінових категорій.

Зокрема, в аптеках є препарати, які можна застосовувати самостійно, і ті, що можна використовувати лише за рекомендацією лікаря.

Водочас неможливо знайти у волинських аптеках препарат, який вважаються найефективнішим у боротьбі з грипом типу AH1N1. Мова йде про всім відомий «Таміфлю».

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк уточнює, що «Таміфлю» уже надійшов у стаціонари, тож проблем з нестачею цього препарату немає.

Втім, на аптечних полицях є ще один сильнодіючий препарат «Реленца», який також не можна призначати собі самому.

Область наразі чекає на партію гуманітарної допомоги з Литви з «Таміфлю» та «Реленца». Зі слів Ігоря Ващенюка, ці препарати – єдині, які точно можуть боротись з вірусними інфекціями, однак і їх ефективність висока лише, якщо прийом розпочати у перші два дні хвороби. Втім, медик застерігає – ці ліки мають специфічні покази та протипокази, тому приймати їх можна лише в умовах стаціонару.

Михайло Півнюк додає, що в фармацевтичних мережах немає проблем з відсутністю різноманітних профілактичних та дезінфікуючих засобів. Зокрема, препарати для профілактики українського виробництва можна придбати приблизно за сотню гривень, імпортні ж коштуватимуть у 3,5 рази дорожче.

Одним з найдешевших профілактичних засобів традиційно є оксолінова мазь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок