<

Українські військові зайшли на першу лінію оборони окупантів на півдні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:30 | 8.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
182
/ Коментарі відсутні

Українські сили вже зайшли на першу лінію оборони росіян на півдні. Тривають наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це повідомив заступник командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» зі стратегічних комунікацій Сергій Кузьмін в етері телемаратону «Єдині новини», – передає Громадське

Кузьмін уточнив, що Сили оборони України просунулись на сотні метрів на Мелітопольському напрямку в районі населеного пункту Роботине. Також просування зафіксовані на Бердянському напрямку.

Водночас він наголосив, що на цьому напрямку — високий рівень мінування полів та інженерних загороджень противника.

«Окупантів там дуже багато — на квадратний метр їх не менше, ніж мін», — додав командувач.

Кузьмін також зазначив, що змінюється якість та кількість російського угрупування на півдні України. За його словами, там стає дедалі більше підготовлених росіян. Війська рф долучають резерви з другої лінії оборони, зокрема морських піхотинців, десантників та спецпризначенців.

Також інформацію про прорив першої лінії оборони окупантів на півдні підтвердила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в етері телемаратону «Єдині новини». 

Водночас вона зауважила, що робота з прориву є складною. З її слів, надалі українським військовим необхідно закріпитися на цих ділянках і забезпечити безпеку для підрозділів, які здійснили той самий прорив. 

«Тут новини можуть бути дещо уповільнені. Але пам’ятайте про те, що за цим всім стоїть велика і важка робота. Тому просування йде, але повідомляємо про нього дозовано», — додала Гуменюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Жовтня, Понеділок