Готував їжу для президентів: історія кухаря, який служить у теробороні Волині
Боєздатність кожного українського воїна залежить, в першу чергу, від його харчування. Саме тому військовослужбовцям 100 Окремої Бригади Територіальної Оборони пощастило: їх годує справжній професіонал своєї справи.
Богдан із позивним «Лом» раніше працював кухарем у військовій їдальні, створеній за стандартами НАТО, пишуть на фейсбук-сторінці бригади.
У цивільному житті він – кухар елітних ресторанів та курортних закладів. Під час служби в армії кілька років тому «Лому» доводилося готувати їжу для поважних делегацій, у тому числі – для українських президентів.
«Я годував і Порошенка, і Зеленського. Вони були задоволені», – скромно зауважив «Лом».
Військовий кухар каже, що в армії акцент робиться на лімітованому харчуванні із дотриманням норм калорійності.
«Скажімо, часто готуємо каші. Адже ставиться завдання, щоб люди їли ситно і калорійно. І щоб максимально швидко наїдались. Також важливо, щоб бійці на цьому харчуванні набирали масу. Щоб мали силу і могли її витрачати під час служби», – розповів Богдан.
Але не кашами єдиними. Кухар зізнався, що часто експериментує на кухні, готуючи різноманітні смаколики для своїх побратимів.
«Мусимо дотримуватись меню-розкладки. Але стараємось, щоб їжа була, як удома, – говорить Богдан. – Бо люди сумують за рідними, згадують дружину, маму, бабусю… І їм хочеться розрядити військову буденність хоча би прийомом їжі із думками про родичів».
«Лом» додає, що найкращою подякою від побратимів за смачне харчування є, коли хлопці приходять і кажуть: «Як тепер мене дружина буде вдома годувати після твоїх страв?».