<
Інші розділи

Пластикові відра в харчовій промисловості – застосування та вимоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:34 | 14.04.2023 / Статті / /
Перегляди
204
/ Коментарі відсутні

Пластик – один із найпопулярніших пакувальних матеріалів у світі. Однак варто пам’ятати, що це лише розмовна назва цілої групи матеріалів, що складаються з синтетичних полімерів. Чому це так важливо з точки зору виробника харчових продуктів? Річ у тім, що не всі пластмаси однаково безпечні. З цієї причини не всі з них схвалені для прямого контакту з харчовими продуктами.

Яким вимогам вони повинні відповідати, щоб потрапити на ринок? Де вони найчастіше використовуються? Підказуємо!

Пластмаси в харчовій промисловості – вимоги

Законодавчі вимоги до використання пластику в харчовій промисловості дуже суворі. Законодавство накладає багато зобов’язань на виробників харчових продуктів з метою забезпечення добробуту споживачів.

Тому тара, яка безпосередньо контактує з харчовими продуктами, не повинна бути виготовлена з матеріалів, які можуть:

  • проникати в харчові продукти в кількостях, які можуть становити ризик для здоров’я споживачів;
  • негативно впливати на органолептичні властивості продуктів, що в них зберігаються;
  • спричинити значні, неприпустимі зміни у складі харчових продуктів.

Через обмежувальні вимоги відра для харчових продуктів найчастіше виготовляють із поліпропілену (ПП). Це безбарвний пластик без запаху, який входить до переліку матеріалів, дозволених для прямого контакту з харчовими продуктами.

Виробники також зобов’язані надавати споживачеві точну інформацію про продукт. Свідоме чи несвідоме введення споживача в оману може призвести до фінансових санкцій для суб’єкта, відповідального за випуск на ринок неправильно маркованих товарів. Тому, окрім назви продукту, етикетка повинна містити, серед іншого, дані про виробника (назву підприємства та адресу), інформацію про місце виробництва товару, перелік інгредієнтів, масу нетто, мінімальний термін придатності (або термін придатності до споживання), умови зберігання та, в окремих випадках, спосіб використання.

Використання пластикових відер у харчовій промисловості

Пластикові відра використовуються майже в усьому харчовому секторі. Зокрема, їх використовують виробники товарів, що відносяться до категорії швидкопсувних, які вимагають особливих умов зберігання і транспортування. Це, зокрема, молочні продукти, м’ясо, рибні продукти, фрукти та овочі. Пластикова тара також дуже популярна серед виробників сухих і сипучих товарів, включаючи кондитерські вироби (наприклад, попкорн, цукерки, желейки) і корми для домашніх тварин.

Поліпропіленові відра для харчових продуктів виготовляються за допомогою технології лиття під тиском. Завдяки цьому вони можуть отримувати практично будь-яку форму. На ринку доступні прямокутні та круглі відра, форма яких полегшує не тільки набирання продукту, але й зберігання та транспортування товару. Такі рішення пропонує, зокрема, компанія Plast-Box. Їх можна знайти за посиланням https://plast-box.com.ua/predlozhenie/vidra/katalog-produktiv/.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *