<

“Сантехмонтаж” гасить нововолинські терикони: законно чи економно?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:15 | 28.12.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ 1 коментар

Фірма “Сантехмонтаж” гасить терикон 4-ї шахти у Нововолинську: землю з родючим шаром грунту вивозять прямо з прилеглої території і засипають породу. 26-го грудня депутат облради Борис Бабійчук став свідком проведення робіт працівниками підприємства.

Неподалік гаражів біля 4-ї шахти розчищається земельна ділянка працівниками фірми, керівником якої є Анатолій Коптюк. Колись на тому місці був відстійник, який згодом зрівняли із землею. Через рік питання знову буде стояти, щоб засипати ділянку. Відповідно, це робитиметься за кошти міського бюджету. Якщо прийде інвестор, і схоче купити землю, зрозуміло, що вартість буде значно дешевшою через котлован, який, не виключено, з’явиться у результаті робіт.

Наступний момент: щоб використовувати ділянку, повинен бути дозвіл міської ради, заключений договір та гарантія, що на даній території буде наведений лад. Анатолій Коптюк спирається на те, що у нього є проектна документація, якої, крім нього, ніхто, мабуть не бачив. З даного питання почав перевірку депутат обласної ради Борис Бабійчук, якого попередили занепокоєні жителі Нововолинська.

“Приїхав на місце і побачив, що справді грейдером розчищена земля. Передзвонив в земельний, чи комусь дозвіл надавався, там сказали що ні. Підняв це питання на дні депутата, і там нічого конкретного не зумів дізнатися. У суботу пересвідчився, що там ведуться роботи, побачив загружені камази. Пізніше десь в другій половині дня до мене подзвонив син Коптюка і запитав, що в цьому поганого. Все добре, але так як вони працюють, родючий шар грунту згрібають і вивозять, не робиться. Нема жодної гарантії, що на цьому місці можна буде щось вирощувати чи будувати. В проектній документації, яка у них є, має бути передбачено, де вони повинні брати землю, або якщо вони беруть її біля терикону, відповідно, повинні родючі грунти відсунути в сторону, видобути глину, засипати її породою і тоді повернути їх на місце. А це все додаткові кошти, які повинне потратити підприємство.

Я просив Сергія показати договори. Він запевнив, що привезе в понеділок, але ніхто так і не з’явився”, – розповів Борис Бабійчук.

Це дає підставу вважати, що роботи “Сантехмонтажу” проводяться з метою економії витрат. Тобто підрядна організація, яка погашає терикон, працює на свою вигоду. Керівник фірми з такою думкою не погоджується.

“Чия там земельна ділянка? При чому тут одне до другого? Я виграв тендер по закриттю 4-ї шахти у 2011-му році, у мене є проектна документація. Це є територія, яка належить шахті. Ми роботу почали чотири роки тому, продовжили в цьому році. Робив рекультивацію, закриваю територію, прибираю сміття, вирівнюю, завожу на терикон землю, саджу дерева, далі що вам розказати?”- відзначив Анатолій Коптюк, хоч на пряме питання журналіста “БУГу”, чи вивіз землі є законним, так і не відповів.

Чи справді є відповідні документи на роботи, чи земля біля терикону вивозиться самовільно? Інтернет-видання “БУГ” продовжує розслідування.




один коментар
  1. ПП “Сантехмонтаж”, наскільки відомо, виграє буквально всі тендери, які тільки захоче. :))) Пане Анатолію, назвіть будь-ласка, які із них ви програли і коли. Хто були ваші тендерні конкуренти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок