<

Польща побудує стіну на кордоні з росією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:43 | 2.11.2022 / Новини / /
Перегляди
459
/ Коментарі відсутні

Польща розпочинає будівництво стіни на кордоні з росією через загрозу потоку мігрантів із Близького Сходу та Північної Африки.

Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Громадське з посиланням на Polskie Radio.

Стіну заввишки 2,5 метра та завширшки 3 метри збудують на кордоні з Калінінградською областю. Паркан обладнають засобами електронного стеження. Подібну загорожу Польща вже збудувала на кордоні з Білоруссю. 

За словами Маріуша Блащака, у Калінінградській області росії збільшили рейси з Близького Сходу та Північної Африки, що може свідчити про підготовку до повторного міграційного тиску.

«Ми використовуємо торішній досвід. Немає сумніву, що ця тимчасова стіна захистила польсько-білоруський кордон, запобігла гібридній атаці з білоруської території або значно уповільнила цю атаку», — підкреслив глава Міноборони Польщі. 

Що передувало?

Наприкінці травня 2021 року самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у відповідь на санкції ЄС заявив, що Білорусь припинить стримувати рух мігрантів із Близького Сходу і Північної Африки до Литви. Внаслідок цього протягом літа-осені минулого року країни Балтії регулярно страждали від потоку мігрантів. 

У жовтні 2021-го ситуація загострилася і на кордоні з Польщею. Між мігрантами та польськими прикордонниками час від часу виникали сутички. У Польщі ситуацію називали «найбільшою спробою силового вторгнення» до країни. 

Польща звинуватила білоруських прикордонників в охороні мігрантів, які намагалися проникнути на територію ЄС. 

Пізніше польський парламент дозволив висилати нелегальних мігрантів, а також вирішив звести на кордоні з Білоруссю 5,5-метрову стіну. Крім того, бетонний паркан заввишки 4 метри на білоруському кордоні збудувала Литва.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок