<

“Бомбові” питання позачергової сесії Нововолинської міської ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:34 | 12.11.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 8

Новообраного голову Жовтневого, “молодого і недосвідченого” Топорівського не включили до складу виконкому, постійну комісію з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції  очолив колишній “регіонал”, а зарплата міського голови Нововолинська становитиме шість “з копійками” тисяч гривень.

Найбільш гучне питання на позачерговій другій сесії Нововолинської міської ради сьомого скликання – про склад виконавчого комітету міськради.

“Ви пам’ятаєте, я це в усіх фракціях обговорював, прерогатива формувати виконавчий комітет надана міському голові. Деякі рішення мені вдаються важко”, – звернувся до присутніх Віктор Сапожніков.

Серед таких “надзвичайно важких” рішень є, мабуть, відсторонення від обов’язків заступника мера Едуарда Савіка, який чемно з усіма “попрощався” і подякував за підтримку.

Заступником міського голови і членом виконкому натомість затвердили у минулому начальника відділу економіки міськради Олександра Громика. Відразу ж деякі депутати стали просити внести поправки в проект.

Хто зна чим Громик не вгодив “Громадянській позиції”, бо від усієї партії голова Сергій Семенюк звернувся до міського голови з пропозицією залишити Савіка, як пояснив: “Людина показала себе з гарної сторони, долучала до міста багато інвестицій. На рахунок Громика в нас є свої питання”. Які ж це питання голова партійного осередку не повідомив.

Від тепер і першим заступником міського голови, і секретарем міської ради буде Андрій Сторонський. Заступником міського голови затвердили також Володимира Рожелюка. Керуючою справами виконкому залишили Вікторію Магдисюк

Деяких депутатів зацікавило, чому в складі виконкому немає голови селищної ради Жовтневого.

“Це моє право, мені не треба клуб за інтересами – потрібний робочий орган. Я не звик кидати людей, з якими працював, але в цьому є об’єктивна необхідність. Що стосується Топорівського, він міг би не пропонувати від селища взагалі нікого. Співпраця – це не значить обіцяна посада”, – відзначив Сапожніков. І додав, що до складу виконкому включили секретаря селищної ради Жовтневого, яка має більший досвід роботи з людьми.

Олександр Топорівський натомість вважає, що досвіду у нього є вдосталь, і він повинен представляти інтереси Жовтневого в міськраді. Новообраний селищний голова розповів дуже цікаву історію щодо відбору людей у виконком.

“Подзвонив до секретаря ради Наталії Лобойко і вона сказала, що їй вчора телефонував пан Сторонський і повідомив: або від селищної ради йдете у міськраду ви, або взагалі нікого не буде”, – розповів Олександр Топорівський і попросив не підтримувати рішення про склад виконкому в такій редакції.

Міський голова сказав, що по телефону говорив не Сторонський, а він.

Втім, за новий склад виконавчого комітету таки проголосувала більшість – 21 депутатів з присутніх 31.

Віктор Сапожніков також згадав, як йому пропонували взяти заступника з оточення “Партії Регіонів”, і те, що він впевнено відмовився. Однак чомусь головою комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, законності, правопорядку та протидії корупції  міський голова погодив Андрія Нагорного із “Нашого Краю”, який має пряме відношення до “регіоналів”.

Найбільш “неприємне” питання для Віктора Борисовича, про що він сам сказав, – оплата праці міського голови. Як виявилося, мер Нововолинська отримує меншу зарплату, як міські голови Володимира-Волинського і Луцька, а це з надбавками 6712 гривень 50 копійок.

Нагадаємо, що на розгляд депутатів були винесені наступні питання:

1. Про вибори  секретаря  міської ради сьомого скликання

2. Про регламент Нововолинської міської ради сьомого скликання

3. Про постійні комісії міської ради сьомого скликання

4. Про Положення про постійні комісії Нововолинської міської ради

    сьомого скликання

5. Про структуру і штати виконавчого комітету Нововолинської міської

    ради сьомого скликання          

6. Про склад  виконавчого  комітету міської ради сьомого скликання та                   затвердження заступників міського голови і керуючого справами  виконкому

7. Про умови оплати праці міського голови та його заступників 

Деталі з сесійного засідання згодом.




коментарів: 8
  1. Як я прогнозував – так і сталося. Ніхто не став у позу до старого міського голови. Ніхто не насмілився щось заперечити діду. Окрім “Свободи”. Решта, “сміливців”, найбільше на що були здатні – утримались. І то небагато. Якщо людина голосує “проти”, вона безстрашна і виражає свою безкомпрмісну громадянську позицію із котрогось із питань. З нею можна мати справу. Якщо ж “утримався” – то це дуже гнила, рабська постава. І вашим – і нашим. Я тебе голово боюсь, проте, я нейтральний, і наступного разу можливо проголосую “За” твій шкурний інтерес. Але ж, депутати! Вас обирав народ. Ви не маєте права ховатися. Ви публічні особи із позавчорашнього дня. Із вас спитає громада. За склад виконкому, голів комісій, оклад і доплати міському голові, загін заступників мера… І так далі. Добренькими до Сапожнікова хочете бути? Він десь вас мав!

  2. 6712 зарплата голови сміх і брехня. Нерозумію одного хіба депутати немогли перевірити декларацію міського голови, по якій було масса публікацій на різних сайтах? В декларації Сапожніков зазначав, що доходи від заробітної плати складають прошки більше 170-ти тисяч гривень, тепер ділимо це на 12 місяців і виходить 14-ть тисяч в місяць. По деклараціям у виконкомі найменшу зарплату отримував Савік це було більше 7-ми тисяч. Ось як міський голова розводить Лохів, тобто депутатів. Доречі казус в тому, що навіть Чайка отримує більшу зарплату за Сапожнікова, сміх і гріх. Віктор Борисович Вам респект за крутий розвод новообраних лохів!

  3. Боже який пафосний ідіотський пердиотизм з запахом гнилого шоколаду.

  4. 144 тисячі зарплати Сапог отримав у минулому році, а це по 12 тисяч в місяць. Ганьба депутатам, окрім Свободи, які за це проголосували. Якесь там написало, що гавкаєте, так гавкайте, хай чують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок