<

«Здачу не даємо»: у московскому салоні краси беруть оплату сумками Chanel

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:30 | 16.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
1466
/ Коментарі відсутні

Гроші в країні, на яку було накладено безпрецедентні санкції, стрімко знецінюються. Крім того, ціла низка компаній згортають у росії своє виробництво та торгові мережі. А багато люксових брендів пішли ще далі, вони не продають свої товари росіянам навіть за кордонами росії.

Дуже багато галасу в країні-агресорі наробила відмова бренду Chanel продавати свою продукцію росіянам. Багато хто сподівався знайти якусь лазівку і продовжити колекціонувати омріяні сумки від Chanel, але згодом стало зрозуміло, що рішучість французького Модного дому не мати справи із заплямленими кров’ю грошима сильніша, ніж спокуса заробити, пише ТСН.

У такій ситуації вже придбані сумки стали, як то кажуть, «твердою валютою». Ситуацією вирішив скористатися московський салон краси, який почав приймати до оплати сумки Chanel замість грошей. Про це салон написав у своєму інтаграмі, а директорка салону пізніше прокоментувала свою пропозицію клієнтам російській пресі.

«На думку про прийом брендових сумок замість рублів у рахунок оплати за послуги працівників центру краси та здоров’я підштовхнула одна з постійних клієнток, яка забула вдома банківську картку. Apple Pay вже не працював, і вона запропонувала нам свою нову сумку Chanel. Дізнавшись про цю історію, інші відвідувачки теж підтримали нас. Сьогодні була вже четверта клієнтка за тиждень. Їм ця ідея сподобалася», -сказала директорка.

Найближчим часом у салоні планують скласти прайс-лист із розцінками на послуги у новій «сумочній» валюті.

«Здачу не даємо. Клієнтки залишають нам свою сумку, наша співробітниця оцінює її за ринковою вартістю, і ми озвучуємо ціну, за якою готові її прийняти. Якщо клієнтки погоджуються, ми надаємо їм послуги за ці гроші».

Схоже, «сумкова» валюта обіцяє стати перспективною ідеєю.

«Одна з клієнток запропонувала обміняти свою сумку на іншу та на різницю у ринковій вартості між ними зробити кілька процедур», – розповідає директорка салону.

Схоже, коли російські патріотки заявляли, що вони не обміняють Батьківщину на сумки Chanel, вони мали на увазі, що у випадку з їхньою Батьківщиною просто немає пропозицій на обмін.

Схожі процеси відбувалися в росії та країнах колишнього СРСР у 80-ті роки минулого століття, коли працівники підприємств отримували заробітну плату продукцією, яку випускали, та йшли обмінювати її на продукти харчування, наприклад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок