Рецепти БУГу: приготування торта «Наполеон» від Дарини Лимнюк з Нововолинська з мандариновим джемом
Нововолинянка Дарина Лимнюк поділилась простим рецептом популярного торту «Наполеон». Родзинкою стало те, що одним із інгредієнтів у приготуванні є мандариновий джем.
Як швидко зготувати смачний десерт, яким поділилась з охочими дівчина – читайте у нашій рубриці «Рецепти БУГу».
З кремом до коржів можна екперементувати та вносити свої корективи, наприклад, замість цитрусових використати свіжі фрукти.
“Замість мандаринового пюре – я брала апельсинове. А взагалі його можна зробити й зі свіжих фруктів. Перебити в блендері та повиймати шкірки, а далі усе по рецепту”, – розповіла дівчина.
Як приготувати торт «Наполеон» вдома
Інгредієнти:
Для крему:
- 3 яйця
- 300 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- щіпка солі
- 75 г борошна
- 750 мл молока
- 75 г вершкового масла
Для мадаринового джему:
- 300 г мандаринового пюре
- 30 г цукру
- 1 ч.л. лимонного соку
- 30 г кукурудзяного крохмалю
Для коржів – 1 кг листкового тіста.
Приготування:
Крем:
Збиваємо яйця, 150 г цукру та сіль. Додаємо муку і перемішуємо. Окремо в каструлі з’єднуємо молоко, 150 г цукру, ванільний цукор, перемішуємо та доводимо до кіпіння. Постійно помішуючи, вливаємо гаряче молоко у яєчну суміш.
Переливаємо знову у каструлю і варимо до загустіння. Вимикаємо вогонь, додаємо масло та перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо повністю охолонути.
Мандариновий джем:
В пюре додаємо цукор, лимонний сік, крохмаль, перемішуємо і варимо до загустання. Повністю охолоджуємо.
Коржі:
Розморожуємо та розкачуємо листове тісто. Вирізаємо 4 кола діаметром 20 сантиметрів і проколюємо виделкою. Випікаємо разом із обрізками у розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
“Якщо коржі не змогли розрізати, тоді краще тонше розкатати тісто і випікати 8 коржів”, – додала Дарина.
Після того, як вони охолонуть, кожен корж ділимо на 2 частини, а обрізки подрібнюємо у блендері.
Збираємо торт – корж, крем та джем. Крошку з обрізків посипаємо зверху і по краям.
Вcім смачного!