<

НАТО підпише угоду з Україною про посилення співпраці у кіберпросторі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:06 | 15.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
66
/ Коментарі відсутні

У відповідь на кібернетичну атаку, що була спрямована проти державних установ та інституцій України, її партнери в НАТО будуть посилювати систему кібернетичного захисту та стійкість.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, повний текст якої оприлюднений на сайті НАТО.

«Я рішуче засуджую кібернетичну атаку на уряд України. НАТО роками тісно співпрацювало з Україною для розвитку її кібернетичного захисту. Експерти НАТО з кіберзахисту у Брюсселі обмінювалися інформацією зі своїми українськими колегами щодо поточних ворожих кібернетичних дій. Експерти Альянсу на місці події також підтримують українську владу», – зазначив Столтенберг.

Він повідомив, що вже за кілька днів НАТО і Україна підпишуть угоду про посилену співпрацю у кібернетичній сфері, яка включатиме доступ України до платформи НАТО з обміну інформацією про шкідливі програми та кібернетичні дії.

«НАТО продовжуватиме потужну політичну та практичну підтримку України», – додав генеральний секретар Альянсу.

Як повідомлялося, сайти низки міністерств та інших органів влади 14 січня припинили роботу через хакерську атаку, що почалася вночі, включаючи сайти міністерств освіти і науки, аграрної політики та продовольства, енергетики, захисту довкілля та природних ресурсів, закордонних справ, у справах ветеранів.

Постраждали також сайти Вищого антикорупційного суду, Верховного Суду, порталу «Судова влада», Державної служби з надзвичайних ситуацій України та інших установ. Загалом кібератаку відчули 70 сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Вересня, Понеділок
29 Вересня, Неділя