<

Біля закинутого приміщення готелю від “Оснастки” сміття прибирають… працівники садочка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:33 | 22.09.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Вечорами біля колишнього готелю ВАТ “Оснастки” у Нововолинську збираються підозрілі компанії, п’яниці, наркомани. Сміття, яке вони залишають після себе, створює дискомфорт діткам з дошкільної установи №1, що знаходиться по-сусідству. Працівники садочка власноруч прибирають гори непотребу, щоб повернути естетичний вигляд закладу.

Завідуча установою Наталія Лазарищак каже, що поки обходилося без інцидентів, які б становили загрозу життю та здоров’ю дітей, які є вихованцями садку. Однак сміття, викинуте мешканцями міста, котрі влаштовують собі “вечорниці” біля готелю вечірньої пори, створює незручності.

“Ми все це вичищаємо, прибираємо. Проїжджа частина виходить до нас, тому ця територія прибирається нашими працівниками. Бувало, у приміщенні вибиті двері, відкриті вікна. Хоч знаємо, що ця установа закрита. Зараз готель продається, і, зрозуміло, що він нікому не потрібний. Я особисто спілкувалася з директором Віталієм Марчуком, він приїжджав, позабивали все дошками. Говорили про те, щоб відгородити готель від садочка. Вони обіцяли, що поставлять огорожу. Це було років 5 тому. З тих пір покрали металічні секції від дороги, більше нічого не змінилося”,- розповідає завідуюча дитячої установи.

Директор ВАТ “Оснастка” Віталій Марчук натомість аргументує тим, що нема фінансування для встановлення огорожі.

“Ми прибирали це місце, але там збираються наркомани. Виставляти охорону, щоб вести спостереження, змоги нема. Коштів на огорожу нам не виділено. Готель продається – прийде нова людина і, можливо, захоче встановити свою огорожу”, – каже директор “Оснастки”.

Ситуація з закинутим приміщенням готелю залишається невирішеною. Незважаючи на спроби громадських активістів та мас-медіа привернути увагу місцевої влади на проблему, світла в кінці тунелю не видно. Кожен правоохоронець знає, що це місце “прославилось” не тільки через гори сміття, залишеного після безхатченків та наркоманів. Сам факт про те, що там збираються такі верстви населення, як і те, що роблять це поряд з дитячою установою, потребує негайного втручання нововолинських керівників. Чи втрутяться вони в цю проблему, чи будуть чекати, поки жертвами “збіговиськ” біля готелю стануть діти?




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок