<

Забудовник розповів про вартість квадратних метрів та перепланування квартир у багатоповерхівці в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 15.09.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6902
/ коментарів 6

У Нововолинську тривають роботи з перепланування довгобуду на 5-му мікрорайоні. Тут будуть одно- та двокімнатні квартири, які на сьогодні можна придбати за ціною 7,5 тисяч гривень за квадратний метр.

Журналісти БУГу побували на будівництві та поспілкувалися з власником фірми ТОВ «Чернівці-буд», яка виконує роботи, Валерієм Чижевичем.

Нагадаємо, у рамках співпраці міської ради та забудовника здійснюється перепланування будинку №18, який стоїть з 1990 року.

Як розповів забудовник, роботи на початковій стадії. Було вивезено сміття, просушено перший поверх. Частково зроблено дах. Зараз проводяться утеплення фасаду та перепланування квартир всередині. Зробили макети, щоб побачити, як облаштувати все, щоб було зручніше.

Раніше були дво- та трикімнатні квартири, але як зазначив Чижевич, вони були незручні та з маленькою кухнею. Тож з планування змінили за сучасне. З трикімнатної зробити двох, а з двокімнатної – однокімнатну квартиру. Міжкімнатні перегородки наразі встановлені тимчасові та будуть узгоджуватися з майбутнім власником оселі.

Проєктом передбачається чотириповерховий будинок на 74 квартири з автономним опаленням. Подібний досвід з приведенням до порядку недобудів у фірми вже. В Житомирській області, як розповів власник, вони перепланували п’ять будинків, в яких вже мешкають люди. Додав, що всі роботи виконуються відповідно до ДБН і негативних наслідків через те, що будівля довго стояла, не буде.

“На сьогодні квартиру можна придбати за 7,5 тисяч гривень за квадратний метр. Стіни будуть поштукатурені, проведена електрика, стяжка на підлозі, п’ятикамерні вікна та двері. Не буде тільки сантехніки та плитки. Вже на фінальній стадії будівництва, якщо купувати пізніше, ціна за квадратний метр буде більшою”, – розповів Чижевич.

Фірма-забудовник надає безвідсоткові кредити на 3-5 років з фіксованою ціною на момент підписання договору. Для того, щоб отримати інформацію та укласти договір варто зв’язатися з фірмою за телефоном.

Міський голова Борис Карпус розповів, що будівля довго стояла покинута і стала небезпечною, адже мешканці неодноразово повідомляли про дітей, які бавилися у будівлі.

“Міській раді вдалося підписати угоду з фірмою, яка зараз проводить реконструкцію. Це унікальна подія для Нововолинська та області. Будівництво нового житла – це завжди боротьба за гарних фахівців і доступне житло, сподіваюсь ціни будуть адекватні”, – сказав Карпус.

За договором термін реалізації проєкту становить три роки, однак за словами забудовника, планують завершити раніше. Облаштують і територію біля будинку, буде стоянка, дитячий майданчик та місце для відпочинку. Обговорювати майбутній благоустрій будуть з місцевими мешканцями. Як запевняють, ціни на житло у них найнижчі, особливо, якщо купувати вже.




коментарів: 6
  1. Мої батьки повинні були отримати квартиру в тому будинку. З їхньої заробітної плати вираховували гроші на будівництво. Інші відпрацьовували на будівництві. І що тепер? Де компенсація? Ще цікаво чому довгобуди дитячого садочку або нової поліклініки непридатні для добудови і витрачаються шалені гроші на їхнє руйнування, а квартирний будинок витримав 30 років дощу і морозу

  2. Видно що місто розвивається! Побільше б таких новобудов і місто б ставало ще кращим

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок