<

Скандальне підприємство Коптюка доглядатиме за дорогами Володимир-Волинського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:36 | 3.08.2021 / Іваничі, Володимир, Любомль, Шацьк / , /
Перегляди
2614
/ коментарі 3

Стало відомо, які фірми доглядатимуть та утримуватимуть дороги Волинської області за колишнім територіальним устроєм. Так, автошляхами Іваничівщини опікуватиметься МП «Шлях», Володимир-Волинського району – нововолинський «Сантехмонтаж», а Шацького і Любомльського – «Львівський облавтодор».

За попередніми результатами торгів у системі Prozorro визначилися переможці на утримання місцевих доріг у Волинській області за старим територіальним устроєм. Вони зображені на карті, проте ще можливі незначні зміни за умови відмови переможців. Про це йдеться на сторінці Інфраструктурного клубу у фейсбуці.

Журналісти БУГу проаналізували сайт публічних закупівель «Prozorro» і з’ясували, які фірми і за скільки коштів впорядковуватимуть дороги в регіоні Прибужжя: колишніх Іваничівському, Володимир-Волинському, Шацькому та Любомльському районах, а також, які підприємства з ними конкурували.

Відтак, одним із переможців відкритих торгів на Прозорро стало ПП «Сантехмонтаж» із Нововолинська. Скандальне підприємство Коптюка доглядатиме за дорогами Володимир-Волинського району.

Згідно із сайтом публічних закупівель «Прозорро», послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення протяжністю 301,7 км (за старим адміністративним розподілом) воно надаватиме за 1 мільйон 950 тисяч гривень. Хоча першочергова пропозиція була – 2 мільйони 925 тисяч гривень.

Що цікаво – із самого початку найдешевшу пропозицію на торгах представило ТЗОВ “БК”ВІАКОМ” – 2 мільйони 694 тисячі й під час аукціону понизило її до мільйона 949 тисяч 999 гривень. Однак цю фірму дискваліфікували, оскільки вона не відповідала кваліфікаційним критеріям. І в результаті перемогла фірма Коптюка, яка славиться бракоробством при будівництві доріг й неодноразово була замішена ускандалах.

Щоправда, до 10-го серпня в тендерній процедурі по догляду за дорогами Володимир-Волинського району триває період оскарження щодо кваліфікації учасника.

Послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Локачинського та Іваничівського районів протяжністю 456 км, згідно “Прозорро“, надаватиме МП «Шлях».

Взяли участь у тендері три підприємства. Найдорожче свої послуги оцінила компанія «Львівський облавтодор» (на субпідряді у них Волинський) – 4 мільйони 899 тисяч гривень. ПП «Сантехмонтаж» готове було працювати за 4 мільйони 600 тисяч гривень. Однак найвигіднішу цінову пропозицію, до слова, дешевшу лише на 10 гривень, зробило мале підприємство «Шлях» – 4 мільйони 599 тисяч 990 гривень. З ними і укладуть договір.

Довідково. Фірмі МП «Шлях» вже понад 30 років, зареєстрована вона у Луцьку. Керівницею та співзасновницею фірми є Світлана Мирка — матір депутата Волиньради від «Європейської Солідарності» Івана Мирки. Права на інші 50% фірми належать Тарасу Мирці — брату депутата. Сам же політик обіймає посаду заступника директора приватного підприємства «Шлях».

Що стосується доріг Шацького та Любомльського районів протяжністю 429,7 км, то їх буде доглядати «Львівський облавтодор» (на субпідряді у них Волинський). Саме ця фірма запропонувала найдешевшу пропозицію на аукціоні – 5 мільйонів 153 тисячі 718 гривень.

Слід зауважити, що справжня боротьба за перемогу була лише в Луцькому, Горохівському, Локачинському, Іваничівському, Володимир-Волинському районах. Зовсім без боротьби завершилися торги в Ковельському, Шацькому, Любомльському, Камінь-Каширському, Любешівському районах.

Зокрема, якщо економія на торгах у Володимир-Волинському становитиме 45%, то в Ковельському лише 6%.




коментарів: 3
  1. Це було прогнозовано, “Вітя Сандаліков”. Вуса і відомий писок, до цих пір спостерігаються, правда, вже на іншій, – непідконтрольній території. Як і прогнозоване було переміщення двох найвищих високопосадовців на державні посади. Як думаєте, для чого це було зроблено? Це була така собі індульгенція, як вбачається, задля уникнення від кримінальних переслідувань за справи днів минулих, котрі ці обидві особи накоїли в Нововолинську за довгі-довгі роки панування. Ігор Гузь публічно обіцяв моніторинг діяльності екс-міського голови В. Сапожнікова за всі літа його перебування на посаді. Але, через зміну статусу цих обидвох місцевих “діячів”, у нього, вочевидь, нічого не виходить. Хоча, й відомо, що публічно, слова на вітер він нечасто кидає. А ось, у що обійшлася, можливо, їм така рокіровка – я вам не можу повідомити, на жаль. Хоча й здогадуюсь, може, про дещо зі слів деяких, приблизно…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок