<

Щоденні прокладки: правила застосування й особливості запропонованих варіантів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:30 | 26.05.2021 / Статті / /
Перегляди
193
/ Коментарі відсутні

Одноразові гігієнічні прокладки допомагають сучасним жінкам спокійно пережити критичні дні без протікань і плям на одязі. Доцільність застосування таких варіантів вже ні в кого не викликає сумнівів, але подібні вироби, призначені для щоденного користування, вже не один рік залишаються приводом для суперечок.

Одні вважають таку продукцію лише вдалою маркетинговою пропозицією, а інші просто не можуть без неї обійтися. Як завжди, істина знаходиться десь посередині. 

Виробники запевняють, що щоденні прокладки забезпечують свіжість і чистоту протягом усього дня й це дійсно так. Але деякі користувачі сприймають їхню назву буквально й користуються ними цілодобово – вдень і вночі. Реальна потреба передбачає такі ситуації:

  • перший і останній день менструального циклу, коли виділення незначні;
  • додатковий захист напередодні можливого початку критичних днів;
  • у середині циклу (овуляція), при появі характерних слизових виділень;
  • поїздки або подорожі, під час яких неможливо своєчасно змінити спідню білизну;
  • при нанесенні певних вагінальних препаратів (свічок, кремів);
  • при циститі, а також при нетриманні сечі (наприклад, при клімаксі), але тільки, якщо проблема не має вираженого характеру;
  • додаткове підстрахування при використанні тампонів.

Застосовувати такі вироби щодня, а також у нічний час (за винятком критичних днів) не слід. Ті, хто налаштовані скептично вважають, що чистоту та свіжість в інтимній зоні цілком можуть забезпечити гігієнічні процедури та своєчасна заміна спідньої білизни. І з ними важко не погодитись.

Але сучасні жінки ведуть активний спосіб життя, який не завжди дозволяє дотримуватись таких правил. На різних сайтах можна прочитати, що щоденні варіанти викликають свербіж, алергічні реакції, натирають.

При високій чутливості покривів і виражених алергічних реакціях взагалі рекомендуються багаторазові текстильні моделі. У зоні ризику також перебувають ті, хто носить затісний одяг і білизну, що щільно облягає.

Заміна виконується 1 раз на декілька годин, а при підвищеній чутливості – при кожному відвідуванні туалету. Подразнення та алергічні реакції більшою мірою викликають ароматизовані вироби, які не пройшли дерматологічне тестування.

Переваги якісних щоденних прокладок

  • М’який верхній шар. Делікатно контактує зі шкірою, виключає можливість появи подразнення, викликає приємні тактильні відчуття.
  • Повітропроникність. Забезпечують хороший доступ повітря, а абсорбувальний шар швидко вбирає виділення й надійно утримує їх усередині. Це перешкоджає утворенню вологого середовища, сприятливого для появи хвороботворних бактерій.
  • Рівень еластичності. Такі моделі повинні бути гнучкими та легко підлаштовуватися під контури тіла, а також забезпечувати свободу рухів у будь-яких ситуаціях.

При підборі звертаємо увагу на колір виробу, його форму (для класичних трусиків або для стрінгів), а також здатність нейтралізувати неприємний запах. Рівень поглинання відповідає кількості крапель. Купити щоденні прокладки та традиційні моделі для критичних днів можна у мультирегіональному інтернет-магазині MAKEUP https://makeup.com.ua/categorys/1015247.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *