<

У Білорусі виявили перший випадок захворювання на коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:36 | 28.02.2020 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У Білорусі зареєстровано перший випадок коронавірусу. захворювання виявили у студента з Ірану, який 22-го лютого прибув рейсом з Баку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я Білорусі, – передає УНІАН.

«Повідомляємо, що 27 лютого тести, проведені в Республіканському науково-практичному центрі епідеміології і мікробіології показали наявність коронавірусу 2019-nCoV в одного зі студентів з Ірану», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що громадянин Ірану прибув рейсом з Баку 22 лютого.

«Пацієнт і особи, які контактували з ним, поміщені в закриті бокси в Мінську інфекційну лікарню. Хлопець почуває себе задовільно», – заявили у відомстві.

Також перший випадок зараження коронавірусом виявили у Литві. Про це повідомили у МОЗ Литви, – інформує УНІАН.

Мова йде про жінку, яка повернулася з Верони. В даний час пацієнтка ізольована в лікарні міста Шяуляй. Як повідомляє відомство, у неї спостерігаються слабко виражені симптоми, температури немає. Жінка проходить лікування.

Крім того у Нідерландах підтвердили перший випадок зараження коронавірусом COVID-19.

Загалом, станом на ранок 28-го лютого від ускладнень, спричинених китайським коронавірусом COVID-19, у всьому світі померли 2858 людей. Завершили лікування та були виписані із лікарень 36 645 осіб.

Про це стало відомо із карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса, – передає УП.

У всьому світі число хворих становить 83 374 Напередодні їх кількість 27-го лютого складала 81 164.

За добу кількість інфікованих в Італії збільшилась на 202 особи, 5 із яких померли. У Китаї за цей же час зафіксували 451 нових хворих та 29 смертей. Видужали 2863 особи. Південна Корея за добу нарахувала 505 випадки зараження, один кореєць помер. 

Офіційний Іран заявляє про 106 нових випадків зараження та 7 летальних випадків. Також 19 хворих виявили в Німеччині. 

Нагадаємо, 27-го люто польські ЗМІ поширили інформацію про виявлення першого випадку коронавірусу у них, але згодом МОЗ країни спростувало це.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок