<

Через передчасне старіння померла 8-річна дівчинка з Камінь-Каширського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:53 | 15.02.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У Волинській обласній дитячій лікарні померла восьмирічна Ганна Сакідон із села Качин в Камінь-Каширському районі – у неї діагностували рідкісну хворобу передчасного старіння.

Як повідомив директор Волинської обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко, у дівчинки діагностували генну мутацію – синдром Хатчінсона-Гілфорда, повідомляє Вісник.

“Її біологічний вік” накрутив “на цілих 70 років. Страшна хвороба кожен прожитий дитиною рік зараховувала за 8-10. Всього в нашій країні двоє малюків з такою недугою, і обидві – дівчинки. А в усьому світі зафіксували близько 100 випадків такої хвороби”, – розповів медик.

За його словами, цей рідкісний недуг ще називають прогерією (передчасним старінням) у дітей. Хворі зазвичай мають характерний зовнішній вигляд: низький зріст, відносно велику голову і зменшену лицьову частину черепа.

“Прогерія не лікується – це дефект генетичний, а наслідки по-справжньому жахливі: тіло зношується дикими темпами, передчасно старіє шкіра, випадає волосся, страждають усі внутрішні органи і суглоби. Маленькі пацієнти страждають від недуг людей похилого віку”, – додав Ляшенко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок