<

– 20%: у Володимирі-Волинському та Нововолинську здійснять перерахунок платіжок за тепло і гарячу воду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:32 | 2.01.2020 / Володимир, Нововолинськ / , , , /
Перегляди
9
/ коментарів 25

Комунальне підприємство «Володимир-Волинськтеплоенерго» за погодженням Володимир-Волинської міської ради здійснить перерахунок оплати теплопостачання та гарячої води для володимирчан за рахунок зменшення вартості природного газу. Подібний перерахунок здійснить і «Нововолинськтеплокомуненерго». Нарахування плати за послуги централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води населенню за грудень 2019-го року зменшиться приблизно на 20 відсотків.

Про перерахунок платіжок у Володимирі-Волинському БУГу повідомив директор місцевого підприємства теплових мереж Сергій Коба.

“Ми переглянули кілька варіантів і знайшли спосіб знизити вартість гарячого водопостачання та теплопостачання для володимирчан. Перерахунок вартості опалення за останній місяць 2019 року таки відбудеться, адже ми розуміємо фінансове навантаження на населення і йдемо назустріч”, – розповів Сергій Коба.

Буде проведений перерахунок населенню за грудень у зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 24-го грудня 2019-го року № 1082.

У Володимирі-Волинському коефіцієнт перерахунку за грудень плати за послуги з централізованого опалення згідно з діючими тарифами становитиме К= 0,810, за послугу з централізованого постачання гарячої води – К=0,823.

За оперативними даними підприємства, це призведе до утворення збитків підприємства з основної діяльності за період з грудня 2019-го по вересень 2020-го року в сумі близько 7 мільйонів гривень.

Повідомлення про рішення щодо зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води за грудень надійшло БУГу і від КП «Нововолинськтеплокомуненерго»:

«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019р. №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» теплопостачальна організація може прийняти рішення щодо зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для споживачів починаючи з нарахувань за грудень 2019 року.
 

Підставою для зміни розміру нарахувань є лише умова, коли ціна природного газу є нижчою від ціни природного газу, що врахована в тарифах.

Для населення у грудні місяці 2019 року нарахування за теплову енергію та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води буде змінено із застосуванням коригуючого коефіцієнта для врахування зміни ціни природного газу.

Так, ціна природного газу у грудні 2019 року становить 4276,6958 грн./тис.куб.м без ПДВ (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу).

У діючих тарифах врахована вартість природного
газу становить- 6235,51 грн./тис.куб.м без ПДВ.

Сума перерахунку для споживача (С) визначається за такою формулою:

С = (1 – К) × П, за грудень 2019 року С = 0,2 × П .

Де:

К –  коефіцієнт перерахунку, який у грудні 2019 року становить 0,8;
П –  плата за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води, визначена у відповідному місяці згідно з діючими тарифами на зазначені
послуги.

Враховуючи зменшення ціни на природний газ у грудні 2019 року (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу) за умови незмінних інших складових тарифу, нарахування плати за теплову енергію, послуги централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води населенню за грудень 2019 року зменшиться на 20 відсотків».




коментарів: 25
  1. Постановою Уряду визначено знизити на третину! Гаврилюк, ти , що рахувати не можеш? Чи тільки своє рахувати добре вмієш? 20% це одна п’ята, а не третина. Люди треба на Гаврилюка скаржитися в Київ! Як він мухлює!

    • Рекомендуємо уважно прочитати Постанову. Перерахунок зроблено відповідно до формули прописаної у Постанові. По всій Україні єдиний підхід до перерахунку. Давайте поважати один одного!

      • Гаврилюку порекомедуй! А ще порекомендуй Гаврилюку уважно читати Закон України ” Про місцеве самоврядування”, щодо порядку проведення громадських слухань та публічних звітів комунальних начальничків перед громадою міста

    • Пане ЙЦУКЕН. Ваш коментар недоречний та провокативний. Перш ніж щось писати треба уважно читати та вивчити. Яку Постанову Ви читали мені достеменно невідомо,але в Постанові 1082 чітко вказано лише за зниження вартості та запропонована методика для проведення перерахунку. І ніде ТРЕТИНА там не вказано. А тому з Вашого коментаря видно лише, що рахувати не можеш ти!

    • Дуже з Вами згідний. Взагалі люд зробився недоброзичливий і не кожен в змозі розгледіти щось позитивне. А може нам українцям треба щоб були всі блага і безкоштовно. Бо ж халява для нас це як мед…

      • тепловики вони такі недоброзичливі ! не, шоб знизити на 50%… адже це для свого народу ! так не, вони хапнули цю корову і будуть її доїти для себе ! а шо ?

        • Треба все зробити по Закону! Треба щоб Гаврилюк особисто ініціював проведення загальноміських громадських слухань. На яких були б розставлені усі крапки над і. Про персональні автівки. Про тендери.Про все! Люди хочуть знати навіщо були звернення начальства про підвищення тарифів для населення.

          • А хто говорить щоб робити не по Закону??? Які звернення начальства про підвищення тарифів? Ви що обкурились?

        • А чому на 50%, а не на 90%??? На роботу за мінімальну заробітну плату не кожен біжить, еге ж? Шукають щось більше оплачуване…

          • Дайте право на автономку, і ваша контора теплоенерго стане непотрібною в місті Нововолинську!

  2. А цікаво навіщо були звернення мерів до уряду, десь місяць тому, щоб , навпаки, нам суттєво збільшити плату за батареї? В цьому році вибори, і вони ж сами собі піднаср@ли , виходить!

    • Доброго Вам вечора. Це питання раніше піднімалось. Ніхто тарифів не хотів піднімати, а привести чи лишити їх фінансово обгрунтованими, от і все. Тому що попереднім Урядом була прийнята Постанова про граничну вартість одиниці теплової енергії. Який би свідомий власник продавав продукцію по 100 гривень при її собівартості 140 грн???

      • Дайош індівідуалку! Дайте людям право на встановлення автономного опалення, і кому потрібний Гаврилюк з його старими їржавими трубами, що вічно протікають та його новенькою чорною Шкодою Супер? Нікому! І економія буде газу! І людям буде вигідно і державі!

      • Тепловик, то ти про це перед виборами розкажеш! Щоб голосував народ веселіше!

      • Якщо НТКЕ там так за фінансову обгрунтованість – то нехай робить перерахунок як мінімум з початку цього опалювального сезону, а не кладе надприбуток за 2 місяці собі в кишеню.

  3. А який тариф буде для котелень, які працюють на біопаливі? Для них був встановлений на 10% меньший ніж для газових.Останній на 20% зменьшується. Виходить, що теплова енергія з біопалива на 10% дорожча за газову.Абсурд.

  4. Повідомляють, що КИЇВЕНЕРГО знизив вартість опалення для киян на 30%!!! На тридцять відсотків, Карл!!! На усі 30! А в Новіку все щось хімічать!

  5. Власники квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаного до ЦО та ГВП, мають право відокремити (відключити) свою квартиру чи нежитлове приміщення від ЦО та ГВП у разі, якщо на день набрання чинності Законом України «Про житлово-комунальні послуги» не менше як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні.Пункт 1, частини 3 Наказу від26.07.2019  № 169 Про затвердження Порядку відключення споживачів від систем централізованого опалення та гарячого водопостачання. Читайте закони, шановні.

  6. Не треба нам вашої смішної пропаганди, що ви і сами насочиняли. Є в Україні багато міст, в яких повністю перейшли на індівідуалку. Малозабезпеченим там допомогла місцева влада. І в тих містах зараз все нормально. Люди сплачують тільки за газ. А не так як в нас , де люди платять за чорні Шкоди Супер, та обогрів атмосфери за величезні гроші , що Гаврилюк з людей здирає

    • Це не пропаганда, а Закони прийняті вищими органми влади, які до речі знаходяться у Києві. Там і тарифи нижчі на 30%… А щодо переходу повністю цілими містами на автономку то це так. Напишіть Програму переводу міста на атономку і вперед.

  7. Коли і де будуть проведені громадські слухання на яких буде проведено широке обговорення шляхів переводу міста на автономку?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок