<

5 корисних порад при виборі штор*

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:16 | 7.08.2019 / Статті /
Перегляди
54
/ Коментарі відсутні

Якщо ви зібралися купити штори, то дана стаття допоможе не помилитися з вибором. У ній ви знайдете корисні поради, які допоможуть вам вибрати кращу продукцію.

В сучасному житлі штори – предмет інтер’єру, який виконує практичну і декоративну роль в дизайні приміщення. Якщо планування кімнати включає велику кількість вікон, то за допомогою
штор з’являється можливість відрегулювати ступінь освітлення.

Існує 5 важливих параметрів вибору штор:

  • розмір приміщення;
  • форма вікон;
  • матеріал;
  • колірна гамма;
  • стиль дизайну.

Розмір кімнати

В першу чергу слід зрозуміти, що площа приміщення дає більше свободи при покупці даного предмета інтер’єру. Класичні моделі займають багато місця. Рюші, ламбрекени, драпірування – виглядають доречно тільки в габаритному приміщенні: вітальні, великої спальні.

Однак краще обійти увагою класичні моделі, якщо кімната відрізняється невеликою площею. Також краще проігнорувати класику в якості штор для кухні, оскільки за ними складно доглядати.

Форма вікон

Важливо враховувати форму вікон при купівлі штор. Наявність квадратних вікон не породжує особливих обмежень. Підійде будь-яка модель: класична, мінімалістична.

А ось з вікнами у формі арок починаються проблеми. Вигин слабо поєднується з карнизами, тому треба використовувати рулонний варіант, закривати лише частину вікна. Те ж стосується круглих вікон.

Матеріал

До найкращих матеріалів відносяться: бавовна, шовк, льон. Дані природні матеріали виготовляються без використання небезпечних хімікатів.

Звертайте увагу на тип і призначення приміщення. Для кухні краще підійде льон або синтетичний матеріал, який легко очистити від забруднень, випарів.

При купівлі практичного матеріалу майбутньому буде менше проблем з доглядом матеріалом.

Кольорова гамма

Вибір кольору – приємний момент при оформленні дизайну. Краще не купувати штори однакового кольору зі стіною кімнати. Тоді один колір може зайняти дуже багато площі. Особливо це стосується яскравих кольорів. Краще рішення – підібрати колір такий же, як у меблів або в килима.

Не забудьте звернути увагу на візерунок. З його допомогою можна грати з сприйняттям кімнати. Горизонтальні лінії візуально збільшують простір кімнати. Вертикальні – навпаки зменшують.

Стиль кімнати

Пам’ятайте, що кожен вид штор краще підходить для певного стилю. Тому, робіть свій вибір, враховуючи дані факти. Лофт краще поєднується з рулонними, римськими шторами. А ось в класиці використовуйте об’ємні моделі з рюшами, ламбрекенами.

Поради підготовлені фахівцями магазину штор Sunny Store в Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *