<

Хто підставив голів ОТГ Володимир-Волинського району, використавши їхні імена у передвиборчій агітації?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 19.04.2019 / Володимир / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

19-го квітня інтернет-виданню «БУГ» голова однієї з ОТГ Володимир-Волинського району повідомив про те, що його ім’я незаконно використали в передвиборчій агітації кандидата в Президенти Петра Порошенка. Коли «БУГ» почав вивчати ситуацію, то виявилося, що без згоди використали не одне ім’я, а мінімум чотири.

Йдеться про статтю під назвою «Маємо захистити Українську державу» у газеті «Слово Правди» №16 за четвер 18-го квітня 2019-го року.

«Сьогодні, коли проти чинного Президента об’єдналися антиукраїнські сили на чолі з путінською Росією, за підтримки п’ятої колони та українського олігархату, усі разом ми маємо захистити нашу державу … закликаємо українців мобілізувати зусилля для протидії спробам реваншу промосковських сил, виважено підійти до свого вибору і проголосувати за діючого президента Петра Порошенка“, – йдеться у статті.

Під цією прямою агітацією значаться прізвища посадовців району, голів ОТГ, підприємців та священика: голова районної ради Роман Гук, голова райдержадміністрації Наталія Василець, голови ОТГ району Віктор Поліщук, В’ячеслав Католик, Ігор Пальонка, Сергій Панасевич, депутат обласної ради, бізнесмен Валерій Діброва, бізнесмен Євген Шелепіна, єпископ Володимир-Волинський і Турійський ПЦУ Матфей.

Як зазначила редактор друкованого видання Антоніна Михальчук, до неї з проханням спростувати інформацію поки ніхто не звертався. Вона чула, що є невдоволені, але безпосередньо до неї звернень поки не було. Інформацію для розміщення надав голова районної ради Роман Гук. Вона зазначила, що тоді на запитання редактора про те, чи все узгоджено з тими, чиї прізвища під статтею, відповіли ствердно.

Владика Матфей підтвердив, що про використання його імені знав.

Щодо чотирьох голів ОТГ, які значаться у підписі, то усі вони розповідають, що вперше статтю побачили у четвер, 18-квітня, коли взяли до рук газету. Саме так відповів виданню голова Устилузької ОТГ Віктор Поліщук. «Статтю не бачив в очі. Тільки вчора» , – сказав він.

«Я не підписував того. До мене звонив Роман Григорович, я йому говорив, що підтримую реформи. Він сказав, що до мене має передзвонити кореспондент і ми маємо це обговорити. Ніхто до мене не дзвонив», – розповів по телефону Сергій Панасевич, голова Оваднівської ОТГ.

Ігор Пальонка, голова Зарічанської ОТГ розповів, що проінформує мешканців громади про свою позицію щодо ситуації через фейсбук. Статтю, де значиться його прізвище, він також побачив вперше в четвер після виходу газети.

«Бачив в очі. Вчора, коли вийшла газета, мені принесли і показали статтю. На сьогодні планую у фейсбуці розмістити інформацію на сторінці ОТГ, щоб спростувати інформацію. До редакції газети, думаю, що буду звертатися”, – розповів «БУГу» голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка.

Голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик підготував у фейсбук пост зі своїм коментарем щодо ситуації. Він зазначив що не варто піддаватися провокаціям:

“У зверненні «Маємо захистити Українську державу» газети «Слово правди» від 18.04.2019 року підкреслено важливість нашого з Вами вибору, проте закликаю не піддаватись провокаціям, нечесним передвиборчим технологіям. Свій громадянський обов’язок я зроблю 21.04 так, як вважаю, що кожен свідомий громадянин повинен підійти до вибору майбутнього Президента свідомо, добровільно та глибоко розуміючи величезні наслідки даного вибору”, – зазначив В’ячеслав Католик.

Друковані видання сьогодні читають здебільшого люди старшого покоління. Газеті «Слово Правди», яка є популярною в регіоні, звикли довіряти. Проте подібний випадок доводить, що інформацію потрібно перевіряти, адже є люди, які можуть цією довірою скористатися.




коментарів: 2
  1. Ну так. Така стаття іде всупереч політиці обраного Зешляху Бугу/гузю.орг.уо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок